Det går i ett...

Redan tisdag och just nu landar jag i soffan mellan dagens aktiviteter. Jag och Noah har varit på babymassage under förmiddagen. Noah körde en repris från förra veckan och sov sig igenom. Jag fick snällt sitta och titta på medan han sov som en stock. Helt otroligt hur man kan sova så hårt och sova sig igenom stundvis väldigt hög ljudnivå då en efter en av dom små drog igång sina små skrik på slutet. 
 
Nu ska vi snart göra oss redo igen, denna gång tar vi bilen och åker ner till bvc för första läkarbesöket. Jag laddar upp med en kopp kaffe just nu. Ska hinna hänga en tvätt innan också. 
 
Sännande att se vad hur stor han har blivit nu vår lilla kille. Tänk att nästa vecka så fyller han 2 månader. Herregud ad tiden springer fram. Snälla pausa bara lite liiite tack! 
 
 
Det som är kvar av dagen sedan är hämtning av storebror, hem och laga middag och sedan väntar föräldramöte på förskolan. Så det var den här tisdagen det. 
 
Undra om den här lilla killen vill vakna och äta lite innan vi ska ge oss iväg...
 
 

Fredag!



Igår vid middagsbordet. Båda små killarna i pappas knä. Hela familjen samlad och det känns bara sådär bra! 

Nu kör vi fredag och räknar ner till helg. Philip på dagis, en timmes promenad och nu stryks det nya höstiga gardiner till köket. Eller ja, nu är det andningspaus, Planen är att stryka, hänga upp upp gardiner och hinna städa nedervåningen innan dagishämtning. En efterrätt ska bakas till ikväll också tänkte jag. Sen så är det helg och Philip har beställt fredagsfika efter dagis då E kommer hem. Sedan väntar vi besök från Värmland då E:s bror med familj kommer. 

Nätshopping

Så lätt det är att fastna på diverse internetsidor för att sedan inte kunna slita sig. Tanken var spana på nya höstiga gardiner till köket. Så svårt och vet inte alls vad jag vill ha. Gled istället in på jackor. Jag skulle verkligen behöva en ny höst/vinter/vår jacka.  
 
Föll pladask för denna från röhnish.  Åh, vill ha vill ha!
 
 
 
 

Morgonmys!

Nästan så att jag var lite glad när jag vaknade upp till regn som smattrade mot rutorna i morse. Så mysigt att kliva upp tidigt efter en bra natt med helt ok sömn. Tända ljus och mysa i soffan tillsammans med mina två små killar. Helt underbart och jag ÄLSKAR det. Att Noah åt klockan 22 och sedan sov fram till 03.00 gör att natten absolut inte går att klaga på. Betydligt lättare då att kliva upp runt 6 tiden på morgonen. 
 
 
 
Regnet håller i sig så någon promenad efter vi lämnat Philip idag blev det inte. Istället gick vi hem igen, jag och Noah. Gjorde i ordning en frukostbricka och kröp ned i sängen igen. Så här ligger vi fortfarande. Myser under täcket, lyssnar på regnet och snusar på en sovandes Noah. Så idag får det mer än gärna regna. Jag behövde en sån här dag känner jag. 
 
 
 
Bara en liten stund sedan ska vi nog ta tag i den här dagen också. Veckohandling står på schemat idag. Tänkte försöka städa och fixa lite inför helgens besök också. 
 
 

Måla!


Detta har vi roat oss med på eftermiddagen. Skyndade hem i regnet från dagis för att testa dom nya färgerna. Massa fina teckningar blev det.

Ikea



Den här godingen och jag har gjort Ikea idag. Lite nya ramar och ljusförrådet har fyllts på. 
 

Sovrekord!




Godmorgon Söndag!

Killen som slog rekord i natt i mängden sömntimmar. Trodde knappt det var sant när jag såg var klockan var då Noah vaknade för mat. 04.30!! Då ska tilläggas att han åt vid 21.30 och sov sol en stock fram till 04.30. Synd att man själv inte gjorde kväll 21.30 igår, men rejält många sömntimmar blev det så jag känner mig riktigt pigg och utvilad idag!



Dags att gå ner och se vad dom stora grabbarna gör. Äta frukost och se vad familjen är sugen på att hitta på idag :-) 

Chiagröt/chiapudding

Okej, tillslut blev jag tvungen att också testa det här med chiagröt. Alla verka äta det i olika former med olika smaker. Så japp, jag har kikat runt efter lite inspiration och tillslut testat. 
 
Jag måste säga att jag tycker det var gott. Gott, nyttigt och framförallt väldigt enkelt! Dessutom skall chiafröna vara fullproppade med massa nyttiga fetter och proteiner. 
 
 
Ingredienser:
 
2 msk chiafrön
1 dl mandelmjölk
en nypa vaniljpulver
kanel
bär/frukt
 
Rör i hop chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel. Låt stå i kylen (över natten). Serverar med hallon och toppar med skivad banan. 
 
Gott!!
 

Onsdag

I morse var det en helt annan kyla i luften då vi promenerade till dagis. Skalbyxor, fingervantar och mössa åkte på för första gången denna höst. Dimman låg tät även om man kunde ana solen där bakom. En fin morgon helt enkelt. Pussade och vinkade hejdå till Philip innan jag och Noah tog vår morgonprommis. Jag försöker dom morgnar som det passar att se till att promenera effektivt en timme efter vi lämnat Philip. 
 
 
Hemma igen tog farten av. Noah vill vara nära och det är svårt att få något gjort. Har lyckats duscha med nöd och näppe, sedan ville han vara nära nära igen. Så nu sitter vi här i soffa med blött hår, slarvigt klädd i linne och mjukisbyxor. Noah somnade tillslut på mitt bröst så japp vi fastnade här. Så svårt att komma igång dessa dagar. 
 
Igår eftermiddag lekte vi på Philips rum efter dagis. Det är antingen sjörövare eller mamma/pappa/barn som gäller. Just igår var det mamma/pappa/barn och Noah passade på att vara vaken och övervaka från brorsans säng. 
 
 
Annars är det bara sjörövare som gäller. Världens snällaste och finaste sjörövare.
 
 
 
 

Höstplantering

Visst september bjuder oss på riktigt varmt och härligt väder! Men krukorna ute såg för hemska ut så idag fick det bli lite höstkänsla där ute. 

Dom stora grabbarna deltog i samfällighetens städdag medan jag och Noah roade oss på plantagen. 

Så här blev resultatet... 




En månad och två dagar gammal

Noah fortsätter sin fina viktresa uppåt. Idag stannade vågen på 4375 gram och hela 53,5 cm lång. Han växer så det knakar vår lilla bebis! 
 
 
Finaste syskonen! Mina fina grabbar. Dessa stunder är oslagbara. Dom är inte långa men dom infinner sig varje dag och jag njuter lika mycket varje gång. Att se dessa två tillsammans får mitt hjärta att slå dubbelvolter varje gång. 
 

Godmorgon onsdag!

Vi kikar in och säger godmorgon. Här hemma morgonmyser vi alla tre i soffan. Philip är ledig från dagis idag och vi ska snart packa in oss i bilen för att ge oss iväg. Första stoppet bvc för att väga Noah och sedan Danderyds sjukhus för ögonundersökning av Philip. 





Babymassage

Idag var det premiär på babymassage för Noah. Dock sov han sig igenom första tillfället och vaknade inte förrän timmen var slut. Så vi fick snällt kika på denna gång och hoppas på att han är lite mer vaken nästa vecka. 
 
Även fast jag satt där hösten 2011 med Philip så glömmer man så fort. Minns att jag då tyckte det var en så mysig stund och faktiskt höll i ganska länge med att massera honom om kvällarna i samma stund som vi tog på pyjamas. Hoppas att detta ska bli en liten "refresh" och jag kan ge Noah dessa stunder också. Om inte annat så väldigt trevligt att träffa lite andra mammor och beisar en stund. 
 
Tillbaka till hemmets trygga vrå och här har vi slappat i soffan. Energin är i botten och jag har knappt haft orken till att fylla diskmaskin efter morgonens disk. Så japp, here we go. Samtigt är jag så sjukt sugen på att åka iväg och handla höstblommor att plantera ute i krukorna, lite nya höstkläder till mig själv och inte minst sugen på en promenad eftersom morgonens blev inställd då vi var på massage. Imorgon blir det inte heller då vi har en heldag med tider och sjukhusbesök att passa. Men hjälp, ge mig mer tid och mer energi!! 
 
Om en liten liten stund ska storebror hämtas hem, innan dess kommer Noah vilja äta så det kanske är hög tid att sätta fart. Sedan rullar eftermiddagen på med matlagning och allt det "vanliga".
 
 
 
Funderar om dom är lika eller inte, Philip och Noah. Svårt att se och jag tycker det känns svårt eftersom dom är så olika i storlek och ålder. Fått höra både och. Väldigt lika och väldigt olika. Här hemma tycker vi nog att dom är rätt olika varandra. Men efter att ha bläddrat i arkivet så kanske det visst finns en likhet bröderna i mellan....
 
 
 
 

Noah 1 månad

Idag blir Noah 1 månad. Tänka sig att en hel månad har gått sedan han ändå på något vis överraskade oss totalt med sin ankomst ut till oss. Helt oförberedd och med en väldig fart. På något vis känns det så himla längesedan. Det känns som om han funnits hos oss i evigheter. Å samtidigt så har denna månad gått så fort. En hel månad, han var ju nyss bara några dagar gammal. 
 
Hur som helst så är det världens snällaste lilla bebis som bara äter, sover, är lite vaken och sover sedan igen. Säger inte ett knyst till såvida att han är väldigt hungrig. Helt klart den goaste och snällaste lilla lillebror man kan tänka sig. 
 
 
 
 
 
 
 
Så Philip som är den snällaste storebror man kan tänka sig. Han är så stolt och glad i sin lillebror. Överöser honom med pussar och kramar. Pratar och gullar med honom sådär gulligt så att hjärtat bara smälter när man lyssnar på honom. Glömmer bort honom vissa stunder för att sedan snabbt komma på att kolla vart lillebror är. 
 
 
 

Goding!

Älskade Noah invigde storlek 56 i kläder i helgen med. Tänk att imorgon är det en månad sedan han kom till oss, älskade lillebror! 


Kanske inte fullt ut lika laddad som sin bror inför besöket med Dora igår :-)

Skogsutflykt!

Skogsutflykt med hela familjen idag. Promenad, lek, bus, fika och lite träning blev det av utflykten. Underbart väder, kanske var det det allra sista sensommarvädret det bjöds på!? 






Idag skogen och igår stinsen för att träffa Dora utforskaren. En riktig höjdarhelg! 


Åt dessutom middag och hade helkväll tillsammans med Linda, Farzad och barnen igår. På tok för lite sömn och alldeles för trötta föräldrar ikväll. Så nu är det tack och godnatt! Ska bli så skönt att släcka lampan och sova nu. 


Prioritera!

Försöker att städa, skapa en helg och fredagskänsla här hemma. Dammråttorna virvlar tillsammans med smulorna på golvet. Tvättmaskinen har kört färdigt och blöt tvätt skall hängas. Men just när man gör ett försök till att vara effektiv så är en liten Noah vaken. Hur var det här med att fånga stunderna som ges? Självklart! Släpper allt och gosar med min son. 

Men nu har snart hela dagen innan dagishämtning passerat och jag sitter fortfarande här i soffan. Inte gullandes, inte ammandes utan med min älskade lilla son sovandes. Ledsen, gnyr och vill inte ligga själv utan just precis här... På mamma! Så japp, jag släpper allt ännu en gång. Det är kaos här hemma och kanske får det vara så.... 

Detta är iaf det mysigaste som finns!




Lekdate

Redan hunnit komma till onsdag. Dagarna rullar på känns det som. Vi håller oss här hemma än så länge, jag och Noah. Vi startar dagarna med en timmes promenad efter vi lämnat Philip på dagis. Sedan går det liksom i ett fram tills det är dags att hämta igen. Duscha, amma, äta lunch, amma igen och hinna med lite här hemma så som tvätt, plock, dra något varv med dammsugaren och har jag tur så faller andan över mig att jag faktiskt ska vila en stund också.
 
Just idag har vi mest slappat här hemma. Eller jo en maskin tvätt har körts och hängts. Men annars inte alls många knop. Äter lite mellis nu innan det är dags att hämta Philip från dagis. Cykeln har han parkerat vid dagis redo att cykla direkt till sin kompis efter dagis för lekdate. Så lite ska vi allt roa oss i eftermiddag :-)
 
 
Himla mysigt att faktiskt få rå om och mysa med den här lilla godingen om dagarna. Det blir liksom ett annat tempo om eftermiddagarna när storebror är hemma och sedvanliga eftermiddag/kvälls köret drar igång. 
 
 
Kanske den finaste och gulligaste lilla bebisrumpan man kan tänka sig...
 
 
 

Det bästa som finns!

Det absolut mysigaste just nu måste ändå vara det här....
 
 
Tätt tätt intill, sovandes på mamma. Ja, så här spenderar vi våra kvällar just nu. Det finns inget mysigare. Den här tiden är fantastisk! 
 

Mellanmål

En gammal favorit är tillbaka. Bananpannkaka, toppat med kvarg och hallon. Mellis innan hämtning på dagis. 


En halv banan, två äggvitor. Blanda samman, stek till en pannkaka, toppa med kvarg och bär. Mums! 



01 September

Tack Augusti och tack sommaren! Nu är det officielt höst och nu börjar likaså min föräldraledighet lite mer på "riktigt". Lägger sommaren varmt om hjärtat med minnen som jag spar långt långt in för att kunna plocka fram och minnas i vinter när det känns som kallast och jäkligast.
 
 
Vi startade morgonen med att sova bra hela familjen och klev inte upp förrän 07.30, vilket om man tänker på föregående vecka är sovmorgon. Finaste grabbarna dröjde sig kvar en stund i sängen innan vi tillslut fick masa oss upp för att hinna med oss. 
 
 
Men alltså mitt hjärta svämmar över totalt när jag ser dessa två tillsammans! Vilken känsla, vilken magi♥
 
 
Efter vi lämnat storebror på dagis så tog jag och Noah en prommis och idag hade vi dessutom trevligt sällskap. En timme promenad i underbart september väder och trevligt sällskap, perfekt!
 
Nu ligger lunchen i magen, Noah sover (igen) och så snart jag druckit upp mitt kaffe och avslutat här så ska jag fortsätta med vårt lilla projekt "rensa". Jag älskar att rensa och jag vet att jag kommer må så bra när vi är i hamn med detta :-)