Vinnare av elitloppet 2010 Iceland och Joh...

foto0885 (MMS)

Vinnare av elitloppet 2010 Iceland och Johnny Takter!


Godmorgon! På plats på Solvalla och laddar...

foto0883 (MMS)

Godmorgon! På plats på Solvalla och laddar inför elitloppet!


Mysstund i soffan i väntan på sen lunch! H...

foto0882 (MMS)

Mysstund i soffan i väntan på sen lunch! Hemmagjord pizza;)


Långpromenad längs vattnet vid Pampas mari...

foto0881 (MMS)

Långpromenad längs vattnet vid Pampas marina! Vädret skiftar men vi hann med en glass i solen;)


Lördag

Jag och E har precis skjutsat och lämnat fadern på Solvalla. Vi skickade med pengar så vi får vara med i spelsystemet till V75. Sedan åkte vi hem igen och håller tummarna för att pengarna rullar in;-) Julius han hänger med mig och E idag. För tillfället tycker han nog vi är rätt så tråkiga (jag sitter vid datorn och E spelar tv-spel).

Hur som så tänkte vi strax göra oss redo för en prommis (en lång sådan) ner mot pampas marina och vattnet. Vad restrerande av dagen har att bjuda på är fortfarande oklart. Inga direkta planer är satta. Men vad jag kan förstå så lutar det åt middag ute på stan någonstans ikväll. När, var och hur återstår att se;-)


En skön lördag som bjuder på halvskapligt och något ostadigt väder. Vi gör oss redo för en skön prommis;-)

Ha en skön Lördag!

Godmorgon! Julius anlände tillsammans med ...

foto0879 (MMS)

Godmorgon! Julius anlände tillsammans med husse igår kväll. Precis som vi andra så är även julius en långsovare;)


Tillbaka i tiden! På jobbet idag känns det...

foto0876 (MMS)

Tillbaka i tiden! På jobbet idag känns det som när jag var tio år gammal och hjälpte pappa att harva. En gammal jordbrukstraktor, väldigt mycket skumpande och ingen ac! Precis som förr:)


Torsdag

Jag var inställd på tvättstuga idag mellan 10-13, men så var inte fallet. Imorgon däremot då är det MIN tur att tvätta. Så istället har jag fått lite vettigt ordnat nere på centrum. Bland annat så har ett fotoalbum inhandlats till korten från studio fotograferingen. Nu väntar jag bara på att korten skall dimpa ner i lådan;-) Sedan behövs bara en dag med regn så jag kan sitta inne och klippa/klistra!

Jag kom på att jag har nya fotoalbum som ligger nedpackad i en kartong på vinden. Men frågan är bara VAR på vinden och i VILKEN kartong. Så alternativet att gå upp på vinden och försöka leta har inte ens existerat! Till vinden går man nog bara om man verkligen verkligen måste och det på egen risk. Sist höll jag på att få hela stapeln med kartonger över mig. Den gången var det tur att E följde med mig upp som sällskap. Ibland är det tur att man är lite mörkrädd av sig;-) Kom på att imorgon så är det ett tillfälle då jag måste upp på vinden. Förhoppningsvis så har vi tänkt till när vi bar upp kartongerna och lagt t.ex. madrass och extra täcken långt ut. Hoppas!


Nu är det snart time för färd till arbetet igen.


Ha en skön Torsdag!

Ett inlägg till Mamma!

Det känns nästan som att jag är ledig även idag, men så är inte fallet! Jag har bara en väldigt skön arbetsvecka och börjar inte mitt pass förrän kl.14. Så jag har även idag sovit ut, promenerat med hög musik i öronen, njutit av det friska vädret och ätit en riktig lång frukost! Nu väntar jag bara på att håret som som håller på att självtorka skall bli torrt. Och under den väntan så gör jag den dagliga kollen på diverse bloggar samt tänker lite på mammas fråga som hon undrade över för någon dag sedan.

Hon ringde nämligen och undrade vad jag önskade mig när jag fyller år!? Det är nästan så att jag har glömt bort att jag fyller år. Men hon påminde mig och det är faktiskt bara en vecka bort. Det här med födelsedag känns mindre angeläget ju äldre man blir... Känns inte alls så viktigt som innan. Spelar det någon roll om jag går från 23 år till 24 år? ;-)

Så nu satte jag mig ner och försökte tänka igenom vad jag egentligen önskar mig! Och kom på en sak som jag suktat efter en längre tid, nämligen denna...
eller

Dessa fina våningsfat kommer från "JellyBean" och finns på village. Finns i flera vackra färger men jag tycker nog att den gröna är finast. Tre vånings fatet är finast tycker nog jag men sedan skall man även ha fikabröd på alla tre våningar med;-) Så det med två våningar kanske är mer lämpligt!;-)

"JellyBean" har även en MASSA annat fint också och när jag väl halkat in på deras hemsida så fick jag även syn på dessa....



Asietter som även dem finns i flera fina färger. Asietter är även något som jag önskar mig efter som jag endast har kvar fyra stycken av mina gamla. Så dessa får gärna hamna bland min servis;-)


Klockan tickar på och det är dax att fixa iordning frisyren innan jobbet kallar! Hoppas ni alla har en fin onsdag;-)

Studiofotografering!

Idag har vi varit ute på roligheter precis hela dagen i sällskap av Farzad, Linda och Meja. Vi har nämligen varit på studiofotografering! Inte varje dag man får kliva in i en fotostudio och bli fotograferad;-) Vi har besökt The Studio för att få lite vackra bilder på oss! Tänker inte orda så mycket om dagen utan här får ni lite bilder istället;-)






Fick en massa fina ego bilder på mig själv men självklart så fick även E en massa fina bilder på sig även han;-)






Och givetvis så blev det även en hel del parbilder;-)









Vi har haft en otroligt rolig dag och fått en massa superfina bilder på oss!


Gissa vad jag gör idag på jobbet!? ;-)

foto0871 (MMS)

Gissa vad jag gör idag på jobbet!? ;-)


Den här killen längtar jag efter! Och det ...

foto0505 (MMS)

Den här killen längtar jag efter! Och det bästa av allt är att han kommer till mig nästa helg;-)


Åker iväg för jobb mellan 11-22.15

Sitter i soffan och har precis svalt frukosten. E han var uppe tidigt och har redan hunnit åkt iväg för att spela inlinematch. Jag själv laddar för jobbet, ett pass mellan kl.11 - 22.15. Ute har det precis slutat regna och det känns lite mysigt. Om jag ska erkänna så är jag faktiskt sugen på regn idag. Regn ute och mys inne! Om jag var ledig och det skulle regna idag så skulle jag stanna inne, tända ljus och baka bullar;-)

Fast jag behöver inte bekymra mig om det för nu verkar det som om det spricker upp och om några minuter så skall jag vara på rull mot Bromma Airport. Kanske blir en grym dag på jobbet!?;-)


På tal om grym, gårdagskvällen var en grym sådan! En mysig och trevlig kväll tillsammans med fina vänner! Fördrink på uteservering, fantastisk middag på Caliente tapas restaurang, en öl på gerdas båt och slutligen en promenad längs vattnet för att sedan ta tunnelbanan hem igen. Var hemma runt tolvsnåret och kvällen var underbar;-)


Nu är tiden slut och det är dax att kila iväg. Ha en skön söndag!!

En vanlig syn utanför vårt fönster! Någong...

foto0870 (MMS)

En vanlig syn utanför vårt fönster! Någongång skulle jag vilja åka en sådan ballong;-) Måste vara super härligt att få se Stockholm från ovan!


Eftersom E är och tränar så har jag inget ...

foto0868 (MMS)

Eftersom E är och tränar så har jag inget val. Idag är det jag som står och gräddar pannakor!


Ledig

Idag är det fixartorsdag kan man kalla det här hemma. Efter 3 arbtesdagar är jag nu ledig torsdag och fredag. Skönt med lite helg;-) Dock jobbar jag sedan lördag och söndag. E han jobbar på som vanligt, så idag passar jag på att ha tvättstuga, har promenerat en timme i solen och under den promenaden så gjorde jag en upptäckt av en mysig park i närheten. Så jag blev genast sugen på att packa ihop en mysig picknickkorg, filt och bege mig dit.

Hade även tänkt gå igenom lägenheten med diverse skurning... Dammtorkning, dammsugning och våttorkning av golv. Sängen skall bäddas rent och en tur på ica maxi för veckohandling. Verkar som om torsdagen får bli en fixar dag här hemma! Rätt så skönt det med;-)


Nu ska jag kila ner till tvättstugan igen....


Ha en fin torsdag!

Eric dagen! Min kära sambo har namnsdag id...

foto0867 (MMS)

Eric dagen! Min kära sambo har namnsdag idag;) Vi firar med lite smarrigt kvällsfika!


Springa i all ära...

Men promenader så här års är OSLAGBART! Klev upp runt nio snåret, upptäckte att tisdagen bjuder på strålande väder, slog på kaffemaskinen och där tog min strålande tisdag morgon slut.... Inga kaffebönor = inget kaffe:-( Inte heller finns normalt kaffe och förresten så ligger kokaren någonstans på vinden. Sura miner och jag tackade gudarna för att jag var ensam hemma. Snörade på mig skorna och vred upp ipoden på hög volym och där vände humöret igen!;-)

Hur härligt är det inte när man kan promenera i ljummet väder, solen strålar och grönskan omringar en var man än går. Bara alla dofter som man känner från diverse blommor. Nya och härliga dofter! En timmes promenad runt vackra Råsunda och under den timmen kan man riktigt känna hur kroppen fylls med energi! Hur underbart är det inte!? Visst, jogging är bra. Att jogga är skönt osv. Men i alla fall när jag joggar/springer så hinner jag aldrig njuta till fullo. Utan under den tiden jag springer så plågas jag, jag lider och då lider jag av andnöd. Så jag hinner aldrig heller känna alla dessa underbara dofter. Nu ska jag kanske inte skriva aldrig eftersom att desto mer jag springer så kommer dom där "aha upplevelserna" liter oftare och visst kan jag njuta korta stunder under ett springpass. Dock inte i samma utrsträckning som promenaderna. Fast å andra sidan är det inget slår känslan som kommer EFTER ett springpass;-)


Nu är här undanplockat och undan diskat, matlådan är redo i kylen och jag inväntar dagens arbetspass. Innan arbete så tänkte jag bläddra lite i tidningen buffé och se om jag kan hitta några recept. Tänkte även påbörja inhandlings listan inför torsdagens veckohandling.

Önskar er alla en trevlig tisdag!!

Även köket har fått en vacker prydnad i fo...

foto0866 (MMS)

Även köket har fått en vacker prydnad i form av en vacker väggtext! E sätter upp och jag är mäkta nöjd!:)


Vyn över flygplatsen denna måndag kväll! D...

foto0864 (MMS)

Vyn över flygplatsen denna måndag kväll! Det är ljummet ute och bara två timmar med jobb kvar:)


Hemma igen efter en BRA helg!

I torsdags packade vi som sagt in oss i bilen och styrde mot Arvika. Även om helgen i Arvika inte bjöd på något direkt strålande väder som övriga Sverige verkade ha så hade vi en minst sagt UNDERBAR helg. Himla trevligt att hinna träffa alla, umgås, äta gott, dricka gott och ta vara på tiden:-) Vädret har varit desto sämre... Regn, regn och åter regn. Utom lördageftermiddag då solen visade sig och temperaturen steg.

Som vanligt så ligger min kamera i handväskan. Men vad hjälper det när man inte använder den. Inte ena enda bild har jag lyckats ta. Nästan så jag skäms... Mycket dåligt av mig! Tur att det snart är sommar för då brukar kameran komma fram av någon underlig anledning.

Hemresan var deso tråkigare. Det var köer, vägarbete och olyckor efter vägen. Ett tag kändes det som om vi aldrig skulle komma hem. Tror vi båda var måttligt irriterade och less när vi svängde in på Klippgatan. Som tur var räddade jag kvällen med hjälp av lite handling på ica. Räkor, baugetter, soltorkade tomater, vitlök m.m. Allt detta plock avnjuts just nu till hockeymatchen mellan Sverige - Canada. En väldigt trevligt och mysig söndagkväll;-)


Imorgon är det nya tag igen. Jag vilar från utbildning och ger mig på riktiga arbetspass. Startar med em/kvälls jobb mån, tis och ons. Ledigt tors - fre och jobbar sedan hela helgen. E han jobbar på som vanligt han mån-fre. Så denna vecka går vi nog om varandra en aning:-)


Nu börjar period 2 o hockeyn och jag tänker luta mig tillbaka i E:s varma famn!
TREVLIG KVÄLL!

Någon som vet vad som händer? Här står tra...

foto0862 (MMS)

Någon som vet vad som händer? Här står trafiken helt still. Vi kryper i snigelfart hem från Arvika!


Packar ihop och tar helg!

Så som rubriken ryder, ja så känns det! Långhelg och flera dagars ledighet väntar!:-) Jag kan efter dagar fullspäckade med utbildning nu äntligen andas ut. Alla prov är skrivna och nu är det bara övning, övning och övning som gäller. Om man kan ligga nära gränsen på "error" i huvudet så borde jag göra det nu:-) För jag har lärt mig saker som jag ALDRIG trodde jag någonsin skulle göra eller klara. Den bästa med allt detta är nog känslan "f*n jag är nog inte så dålig ändå".


Så dagarna som följer nu tänker jag och E njuta av i Arvika. Imorgon förmiddag packar vi ihop oss och styr bilen mot Karlstad hållet. Vi firar att vi nu har långhelg genom att tvätta, laga mat och till det ett glas gott rödvin:-)



It´s Complicated

Så här ser det ut hemma hos oss ikväll....




Filmen vi kollar på är "It´s Complicated". En varm, rolig och lättsam film med mycket känslor:-)


Lovely Sunday!

Igår kväll var vi i Väsby hos goa vänner på grillning. Årets FÖRSTA grillmiddag som för övrigt fick ätas inomhus med tanke på väder. Men vad gör det när middagen är grymt GOD och dessutom tillsammans med härliga vänner!?:-) Saknades gjorde dock Amanda... Men vid nästa tillfälle vännen så lovar jag att vi tjejer styr upp planeringen eller åtminstone dubbel kollar så vi inte missar någon viktig info:-)

En väldigt trevlig kväll som innehöll god middag, trevliga samtal, många skratt och såklart sällskapsspel. Inte blev det alltför toksent heller. Runt 12 tiden så rullade vi hemåt i en taxi. Nöjda å glada efter en trevlig kväll;-)


Idag blev det sovmorgon, IGEN! Kanske välbehövligt men i allfall väldigt väldigt skönt! Omelett till frukost och sedan iväg på lägenhetsvisning. En fantastiskt fin 4:a på samma gata i ett exakt likadant hus som vi redan bor i. Lägenheten var verkligen i TOPP, likaså prislappen... Dessutom kanske lite väl stort att dra till med en 4:a. Men vi vill ha gott om plats och utrymme när vår kära familj/släkt/vänner kommer och hälsar på!


Hämtade hem bilen och blev bjudna på kaffe å nybakta bullar ute i Väsby. Fick höra Farzad och Lindas middagsplaner och det lät oförskämt gott och lockande så vi föll dit vi med. När vi kom hem igen så åkte torsken in i kylen och istället blev det ett bubbelbad med en iskall bacardi breezer. Nu väntas det hämtmat i form av pizza och en kväll i soffan med film och lösgodis. Är det söndag så är det!;-)

Jag har lovat mig själv att imorgon så skall det lagas torsk till middag och det skall springas runt Råstasjön. Imorgon är det måndag och den vanliga vardagen. Men idag så njuter vi av sköna söndagen!!


Trevlig Söndag!!

Lördag!

Vad jag förstår så är det soligt och fint "hemma" i Sundsvall. När det gäller vädret här i Stockholm idag så kan jag meddela att det är mer höstlikt än vårlikt. Det är 7 grader ute, det blåser och regnar. Inget höjdar väder! Jag hade planer på att springa i morse men strök dem och tog det lugnt hemma med E istället. Sovmorgon å långfrukost, precis som en lördagmorgon ska vara:-)


En sväng ner till centrum har det blivit idag för att bland annat hämta ut den beställda väggtexten men även handling inför kvällens tänkta grillning hos Farzad o Linda. Vädret sviker oss, men vi siktar på en trevlig grillkväll inomhus istället:-)



Så här blev resultatet på väggen...



Blev super nöjd med resultatet och jag älskar texten. Det blev såå fint!! Skulle även vilja hitta en passande text till köket. Skulle vilja ha någon form av text under hyllan som pasta burkarna står på.


Nu ska jag fixa lite innan det är dax att åka till Väsby. Ser fram emot en trevlig kväll tillsammans med goa vänner:-)


Ha en fin lördagkväll!

Helg!

ÄNTLIGEN är det fredag och helg igen! SKÖNT! Slutade tidigare än planerat idag och planen om lite after work sprack eftersom att vädret sviker. Solen har gömt sig exakt hela dagen och det blåser kallt ute:-( Kom hem betydligt tidigare och fick helt plötsligt massa tid över. Så här har det handlats middag och veckostädat.

Nu väntar jag bara på att E ska vara på väg hem från träningen så att jag kan börja med maten. Ikväll blir det fredagsmys för hela slanten! :-)


TREVLIG HELG!!!

Ännu en lärorik dag!

Har precis avnjutit en god middag här hemma på Klippgatan. E:s enormt GODA pannkakor! Jag har tidigare tyckt att jag själv är rätt så bra på att grädda pannkakor. För att inte tala om farmors och pappas pannkakor. Men frågan är nu om vi inte har ännu en familjemedlem som är en grym pannkaksgräddare:-) Han klår mig i alla fall. Så i fortsättningen så får det nog bli E som lagar middag då det står pannkaka på menyn!


Tränat har jag gjort idag med. En timmes styrketräning efter dagens slut på jobbet. Ett riktigt bra och välutrustat gym har vi chans att utnyttja på jobbet. Blev väldigt inspirerad och ska se till att köra några pass i veckan. Blev peppad till tusen:-)


Det var ju som nämnt tidigare utbildning på schemat idag och imorgon på jobbet. Så hela dagen idag så har jag lärt mig att köra en maskin som kallas för TJS och används på flygplatser till hålla landningsbanor rena. En mycket stor maskin som jag länge vetat hur den ser ut och vad det är för något. Jag hade aldrig åkt eller kört något liknande tidigare. Så det var med lite skräckblandad förtjusning som jag deltog i utbildningen idag. Efter dagens slut så hade den skräckblandade förtjusningen övergått till endast förtjusning. Det var faktiskt rikigt skoj!:-)



Lägger inte en bild så ni förstår min skräckblandade förtjusning!:-)




Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan läsa på lite teori inför morgondagen. E har en spelkompis här så han är nöjd och lycklig över att få spela tv-spel! Han och Markl sitter med varsin kontroll och spelar fifa. Kanske inte så otippat? :-) Kom på att killar umgås ibland på ett väldigt märkligt sätt... Dem träffs säger "Hej" till varandra och sedan sätter dem sig med varsin tv-spels kontroll och stirrar in i tv:n. Vi tjejer vi sätter oss ner över en fika el. dyl. och sedan pratar vi om ALLT. Allt som skall och behövs uppdateras! Vi är rätt så olika vi män och kvinnor ibland!;-)



Ledig Onsdag!

Idag har jag haft en helledig dag utan några som helst "måsten" så dagen har spenderats tillsammans med Kristel. Vi har gjort en heldag ute i Barkaby med ikea och allt vad det innebär. Shopping, lunch, fika och ännu mer shopping:-) Så skönt och trevligt att ha en heldag utan stress. Vid de senaste ikea tillfällena har E varit med och då går det lätt liite för fort igenom alla avdelningar:-)

Efter Barkaby visiten så lärde jag mig att köra lite mer bil här i Stockholm. Skjutsade hem Kristel till deras nya lägenhet som ligger ute i Nacka. Så nu har jag lärt mig att köra bil åt de hållet med. Även att det var vid rusningstrafik! STOLT! Jag vidgar mina vyer sakta men säkert:-)


Onsdagskvällen har spenderats hemma här i lägenheten tillsammans med hjärtat. Vi har haft en riktig mys-onsdag med tvättstuga, god middag som E lagat (pasta m. vitlöksfräst paprika & halloumi) och hallonpaj till efterrätt. Nu sitter vi med varsin dator som två nördar bredvid varandra i soffan. E håller på att "klicka hem" en väggtext till vardagsrummet! :-)



Imorgon är det torsdag och då väntar en dag på jobbet igen! Två dagars utbildning står på schemat:-) Kom på att just nu lär jag mig otroligt mycket! Man lär sig nya saker varje dag hela livet men just nu så lär jag mig nog lite extra mycket. Tänk att man aldrig kommer att bli fullärd:-)

Jag vidgar mina vyer i Solna

I går så startade jag dagen med jogging runt Råstasjön. Idag hoppade jag jogging och tog istället en promenad. En timmes powerwalk fick bli tisdagens start. Jag hittar lite si och så här i Solna. Men allt efter jag rör mig utanför hemmets väggar så gör jag nya upptäckter. Idag har jag promenerat runt självaste Solna, runt hela Råsunda. Råsunda är väldigt vackert och där kan jag absolut tänka mig att bo:-)

Inspirationen är verkligen på topp nu när man tar nya vägar varje gång man kliver utanför dörren. Det gäller bara att inte glömma klockan så man har lite koll på tid och verkligeheten. Just nu ÄLSKAR jag denna stad. Var än man går är det vackert, mysigt, vädret är varmt och helt underbart vårigt!


Om någon timme väntar veckans andra kvällspass och rikta arbetsdagen. Ska bli skoj!:-) Men innan dess skall jag göra i ordning matlåda och se vad som skall stå på middagsmenyn ikväll.


Ha en fin Tisdag!

My sister´s keeper!

Vi har just torkat tårarna efter att ha sett filmen "My sister´s keeper". En otroligt varm och rörande film!! En film som jag rekomenderar starkt att se! Men se den helst inte själv och se till att ha tillgång till papper att torka tårar med. I alla fall om man är en blödig själ så som jag är:-) Till och med längs E:s kinder rullade tårarna...

En BRA men väldigt känslomässigt jobbig film!:-)


Nu har dom åkt...

Arne, Johan, Lena och alla 3 barnen har nu gett sig av hem mot Arvika igen. Och jag å E blev helt plötsligt väldigt ensamma. Vad tomt och tyst det blev! Det har varit 3 fartfyllda och väldigt väldigt roliga/trevliga dagar! Det är vid sådana här tillfällen man kanske från och med nu kommer få sig en tankeställare och börja fundera "varför bor vi här?", "varför bor vi inte närmre våra familjer". Men det är sådana här tillfällen som folk kallar KVALITETSTID!:-)

Det gäller att boka in sådana tillfällen lite oftare bara. Jag har redan nu börjat klura på en helg för en "Arvika visit". Får se vad schema och kalender säger, men nog ska vi ta oss iväg redan en helg nu i Maj!


Sedan ligan vinkade hejdå så har jag och E gått ann här hemma med trasa, dammsugare och golvmopp. Så nu är allt tipp topp och skinande rent igen. Så kanske kan vi ta åt oss av lugnet och tystnaden nu. Det står tacos på menyn och en film som jag länge velat se är nu nedladdad. Så ikväll blir det soffan med god söndagsmat och film!