Fredagsmys

En klassisk fredagsmys hos oss ikväll. Tacos till middag och nu tända ljus, lite gott och på tv:n är det Philips favorit Amigo! 




Snart så

Nu känns det som att helgen ligger väldigt väldigt nära till hands. Om en liten stund ska jag promendera bort till förskolan och hämta hem mitt lilla hjärta. Har hunnit ha en stund här hemma själv och nu känns det sådär härligt helg-städat här hemma. Kan vara den bästa känslan jag vet såhär när en arbetsvecka är slut, helgen ligger framför och väntar, det är städat, rent och påfyllt i kylskåp och skåp. Underbart!
 
 
Hoppas och håller tummarna över att det kan bli lite sol i helgen. Känner för massor med frisk luft ute i vårigt väder. E ska iväg på trevligheter med sina grabbar så vad jag och Philip tänker hitta på får vi se ;-)
 
 

Skogsutflykt!

Planen efter dagis idag var en busstur till biblioteket för att lämna/låna böcker. Men sista stund ångrade sig lilla herrn och var inte alls sugen på att åka någon buss idag. Så påklädda, redo att gå till bussen vänder vi om, går in och byter om och packar istället en ryggsäck med fika att ta med till skogen enligt den lilla herrns önskemål. 
Inte mig emot då jag faktiskt inte var sådär jättesugen på en busstur idag.

Så istället har vi haft en mysig eftermiddag i skogen tillsammans! <3




En lördag

Först funkykidz och sedan lekparken. Det är våran lördag det. Slappt och skönt med lagomt med akriviteter! 







Maskerad

Igår var det en stor dag för en 2 åring på förskolan. Det vankades maskerad med Astrid Lindgren tema. Valet för Philip var inte speciellt svårt... Han skulle vara Emil i Lönneberga. 
 
 
Tidigt på morgonen ståendes framför spegeln för att skåda sin outfit. Gullunge ♥
 
 
Det var igår, idag är det vanlig onsdag. Dock är det en viss sjukstuga här hemma. E ligger däckad och är inte alls pigg. Nu är det bara att hoppas på att jag och Philip klarar oss. Usch och fyy jag vill inte bli sjuk nu och jag hoppas innerligt att vi andra förblir krya! 

Friska igen!

Helgen som såg en aning "hotad" ut i slutet av förra veckan tog en annan vändning och vi höll oss från sjukdommar, feber och annat. Tack o lov för det! Sundsvallsbesök hade vi och som vanligt när man har besök så springer alltid tiden iväg. Både jag och E såg undrande på varandra igår em och funderade "vart tog denna helg vägen"?? Visst, helgen var bra på alla sätt och vis. Plus att jag och E hade egentid tillsammans med kära vänner utan barn lördag kväll. Hur ofta händer det? Aldrig, eller ja kanske en eller två gånger om året. Så japp, lördagen kändes sådär extra lyxig för vår del.
 
Först umgicks vi och tog tillvara på tiden tillsammans med mormor och morfar. Promenerade i regn och rusk bort till ett supermysigt café som öppnat i närheten av oss. Där blev vi bjudna på en god lunch. Kvällen spenderade sedan jag och E tillsammans med kära vänner inne i stan. God 3-rätters middag på fin restaurang och en drink innan hemgång. Alldeles lagomt för småbarnsföräldrarna ;-)  
 
Regn och rusk större delen av helgen passade rätt bra med tanke på att ingen av oss ville missa OS stafetten i längskidor lördag och söndag. Så lite OS fick vi allt klämma in. Det slutade inte regna förrän på eftermiddagen i söndags lagomt till det var dags för mormor och morfar att sätta sig i bil och styra mot Sundsvall igen. 
 
 
Å vips så var den helgen förbi....
 
Vi passade på att hinna ut en stund till lekparken innan det blev mörkt för att få i oss lite frisk luft. 
 
 
En helg går så fort och jag kan bli riktigt stressad av känslan att inte riktigt räcka till. Veckorna springer, helgen rusar och månaderna går så fort. Men nu lägger vi fokus på veckan som är för tillfället, brukar bli bäst så. Jobb hela veckan, Philip på dagis och jag hoppas vi får vara friska :-) 

Vab

Vi "firar" alla hjärtans dag med vab här idag. Gör trots allt inte så mycket. Det är fredag, alla hjärtans dag och mamma/mormor och pappa/morfar kommer på besök. 

Dessutom verkar Philip vara piggare idag och den 40 gradiga febern har inte visat sig. Tummen upp på det och hoppas vi är på rätt spår! Men vi tar det lugnt här hemma idag och Emil i Lönneberga rullar på tv:n. 

Just nu är statusen denna: 




Vabruari

Så blev det tyvärr Philips tur. Han har klarat sig oförskämt bra under väldigt lång tid nu. Men nu är febern här och vi roar oss denna eftermiddag med att äta isglass och se på Emil i Lönneberga. 




Nyss somnade mitt lilla hjärta i min famn, så nerbäddad i soffan ligger han nu och sover. Mammas älskling! 



Min dagisunge!

Igår eftermiddag fick jag hem den här lilla killen från dagis. 


Direkt från uomhuslek på dagis. Lera från ordagrant topp till tå! Hela ansiktet var prickigt med lera och även in i öronen fanns det lera. Så kläderna åkte in i tvättmaskinen och ungen ner i badkaret. 

Men så härligt att få hem min lilla älskling glad och lycklig efter en dag på dagis. Det värmer i hjärtat när han berättar att det varit roligt! Älskade älskade unge! 

Å visst, smutsiga barn är glada barn ;-)

Familjehelg!

I går var det funkykidz premiär och det var en väldigt förväntansfull kille inför detta. Så mycket förväntan att dom små fjärilarna i magen tog över hand väl på plats. Så vi fick lov att ta det lite lugnt och mest kika på första gången. Kanske har det "lättat" lite nästa lördag  och vi kan delta lite mer aktivt;-)
 
Lördagen fortsatte sedan med fika-date för min och Philips del. Mötte upp Linda och hennes William för en promenad bort till café spiltan som ligger alldeles i närheten av där vi bor. Ett helt underbart ställe!! Det var absolut inte första och sista gången det blev ett besök dit! En riktigt liten pärla! Grabbarna somnade dessutom en sväng i vagnen på vägen dit så mammorna fick en liten extra fikastund själva.
 
 
Idag har vi haft en sån där härlig morgon/förmiddag där vi vandrat runt i pyjamas fram till lunch. Ätit mysigt frukost, kollat på OS och lekt med allt möjligt här hemma. Regnet har öst ner och dagen har varit allt annat än ljus och härlig ute. Efter lunch packades badväskan och grabbarna åkte till badhuset medan jag fick några timmar för mig själv i köpcentrum. 
 
Så här trött blir man efter några timmar med fullt ös på badhuset.
 
Nu laddar vi om för en ny vecka. Alla tre ska upp i morgon och iväg till dagis och jobb. Hej ny vecka och hej måndag!
 
 
 

Fredagslunch!

Åh, så gott! Godaste salladen till lunch fick det bli idag. Å snart är det dags för ännu mera lyx denna fredag. Klipptid och jag ska äntligen få håret fixat! 

Underbara fredag! Längtar mest av allt efter att få hämta hem min lilla älskling om ett par timmar:-) 




Tisdag

Snart är vi en bit in på denna vecka. Jag har har nog fastnat lite i helgen som var. Så mysig och härligt att vara ledig tillsammans alla tre. Måndagen gick av bara farten och jag hoppas denna dag gör likaså. Det är riktigt blött, grått och trist vårväder här i dag. Det droppar och rinner ute. Snart är gröna gräsmattan framme igen. Galonkläder på dagis och nästan lite vårkänslor i luften. Det är bara den där solen som saknas. 
 
 
Bjuder på några bilder från helgen.
 
 
En söndag på ikea. Både tummen upp och tummen ner om man frågar en 2 1/2 åring. Mycket spring i benen och massor med egen vilja blandad med tok-mycket folk. En kaos söndag på ikea helt enkelt :-)
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Här hemma vaknar vi tidigt tidigt. Vågade inte titta på klockan när Philip tyckte det var godmorgon. Men en film senare i sängen och lite bus bland täckena så fick det lov att vara godmorgon. 

Nu är i alla fall ljus tända, Nyhetsmorgon har inte ens börjat så barnprogram går på tv:n och jag dricker en kopp te. 

Godmorgon!