Längtar hem!

Bara få timmar kvar nu. Sedan får även jag göra helg. Längtar hem till mina grabbar nu! 




Fredagsjobb

Idag är det fredag och en ny helg väntar runt hörnet. Jag ska snart iväg och göra veckans sista pass på jobbet. Ett kvällspass till 22.10. Sen är det helg!

Igår firade vi födelsedag här hemma. Det var älskade E:s tur att fylla år. Jag och Philip uppvaktade med tårta och paket. <3




Till Tomten...

Det är nästan så jag går runt och lite smålängtar till december månad med allt vad det innebär. Pepparkaksbakning, lussekattsbak, advent, luciafirandet på dagis, jul m.m.
 
Jag tror att Philip redan nu skulle kunna slänga iväg sin önskelista till tomten för i år faktiskt. Eftersom det är mycket sång, dans och musik hemma just nu så tror jag nog att en gitarr står högst upp på listan till tomten om man frågar lilleman själv. Det lagas mycket mat och bjuds på en hel del fika hemma hos oss med. Det lilla köket står ofta öppet och både vi vuxna och den stackars lilla dockan får smaka. I den stunden är det mycket halsband och anda saker som man kan smycka ut sig med som gäller när man tar en tur med lilla vagnen.
I nästa stund så byggs det mycket, lego åker väldigt gärna fram och sedan ska det grejas.
 
Så kära tomten något i den här stilen hamnar vi på årets lista.
 
En underbar liten gitarr från kids koncept (lekmer.se)
En pippi-docka har han i och för sig redan. Men pippi-sängen är underbar och i samma storlek som en docksäng.
Lego duplo brandstation. Ett fint kompelment till den lilla polisstationen.
Härliga macarons från bombadill att fylla upp kakfatet med. (lekmer.se)
Pussel står också högt på listan. Gärna 12 bitars eller knopppussel som har lite fler bitar.
Dessa tre är helt klart favoriter!
 
Klädhängaren från kids concept är underbar och skulle smälta in i det nya stjärnrummet. Perfekt att kunna hänga upp diverse väskor, kläder och annat smått och gott på.
Den här uggle-lampan är fantastisk och skulle mer än gärna få flytta in i Philips rum.
Polarn & Pyret släppte i veckan sin special kollektion "Cirkus". Vi råkade kika in i butik just då och Philip fick ett blå/rött set med sig hem.Velade mellan det blå/röda och detta setet. Båda är så fina och enligt mig perfekta dagiskläderna. Älskar mjuka sköna kläder och "legginsen" är underbara då det annars är svårt med byxor till små pojkar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slut på ledigheten

Tänk att två dagars ledigt går så otroligt fort. Redan onsdag och halvvägs i denna vecka. Min arbetsvecka startar kan man säga. Kliver på ett kvällspass om någon timme. Som vanligt har jag redan hunnit lämna Philip på dagis. Onsdgar innebär alltid att vi måste komma iväg i tid till dagis. Eftersom det vankas skogsutflykt på onsdagar. Så det var en liten söt kille i reflexväst och med ryggsäcken på ryggen som jag vinkade av i morse. 
 
Själv tog jag mig en skön powerwalk direkt efter lämning. Grått, 13 grader varm men blåsigt. Riktigt höstigt men väldigt skönt. Vi har lite att göra här hemma som stannat av ett tag så timmarna här hemma har sedan ägnats åt att plocka i ordning, rensa samt få upp saker på vinden. 
Nu ligger lunchen i magen och en kopp kaffe innan avfärd mot jobbet stundar.
 
 
Bilder från våra två lediga dagar tillsammans ♥
 
 

Lediga måndag!

Äntligen är det måndag och jag har två sköna lediga dagar tillsammans med min son framför mig. Skönt!
Idag får man nog säga att det blev lite sovmorgon, då vi nästan precis vaknat och stigit upp. Lilla sonen är kvar på övervåningen, ligger i stora sängen och ser på karlsson på taket. Trodde han skulle vilja följa med när jag gick ner, men inte då. Istället sa han -"Hejdå mamma", -"Mi ha gröt mamma". 
Söt-unge, ligger kvar i sängen och beställer gröt till frukost! ♥
 
Idag känns det riktigt kallt när man kikar ut. Alldeles vitt av frost och riktigt mysigt att få tända lampor och ljus här inne. Efter frukost och morgonbestyren så blir det en tur till Stinsen för att slutföra det som saknas utrustning inför kyla/vinter.
 
 

Adventskalender!

Ja, jag vet att det är ett tag kvar. Men tiden går snabbt och jag gillar att planera. Så ja, jag har redan börjat fundera kring det här med adventskalender. Om han verkligen ska ha någon över huvudtaget?
 
Men Ja, klart ungen ska ha en adventskalender! En paketkalender ska det bli. Ett litet paket att få öppna varje dag i december månad fram till dagen då tomten kommer.
 
Kan tänka mig att det kan vara svårt med ideér och att det lätt blir dyrt med dessa paketkalendrar. Speciellt om man har flera barn som ska ha varsin kalender. Men just nu känner jag mig så inspirerad till att skapa en paketkalender till vår lilla son och det ska bli så roligt! Frågan är om jag skapar något själv eller om det får bli ett litet klick hem från någon sida.
 
 
 
 
 

POMP de LUX

Som ett litet barn på julafton fick jag hämta ut paketet med dom efterlängtade pomp de lux kläderna i. Shoppade i söndags och igår anlände dem. Snabb leverans kallar jag det!
 
Väldigt fina kläder och det ska bli spännande och se om det verkligen är så himla bra nu som ryktet säger;-)
 
 
 
 
Så idag inviger Philip sina nya sköna, fina kläder från pomp de lux. Föll pladask för detta set med "tights" och tröja. Snygga, sköna och perfekta att ha på förskolan. 
 
 
 

Mitt i veckan

Onsdag eller lite lördagskänsla för min del. Jag har mina lediga dagar idag och imorgon eftersom det vankas jobb hela helgen. Så idag kör vi på hemmadag. Philip hade önskemål om att baka när jag frågade honom vad vi skulle hitta på idag när vi var lediga. -"Baka äppelkaka" blev svaret jag fick tillbaka. 
 
Vilken tur vi hade en massa äpplen hemma. Så det vara bara att sätta igång och baka efter frukost i mose. Och äppelkala det blev det. Så om en stund så blir det fika här hemma;-)
 
 
 
En bild från i måndags när jag var ute och gick innan mellan dagislämning och jobb. Det är så fint ute just nu och jag verkligen älskar när hösten bjuder på detta. 
 

Måndag 14 Oktober

Måndag igen, och tänk att vi nu har hunnit in i mitten av Oktober. Galet! Innan vi vet ordet av det så lägger vi snart oktober baokm oss och kliver in i (den värsta på hela året) november månad. 
Det gäller att ta vara på dessa fina höstdagar känner jag nu. Känner mig en aning stressad över just det. Att njuta, ta tillvara och vara så mycket utomhus som det bara går just nu. 
 
Så efter lämning på förskolan i morse blev det en timmes skön powerwalk just för att bara njuta, andas och suga in den friska luften. 
 
Nu vankas det snart jobb för min del resten av den här dagen och jag ramlar inte in här hemma förrän efter 22.30 ikväll. Det svider så klart lite i hjärtat då jag redan nu längtar efter min lilla kille som befinner sig på förskolan.
 
 

En dag i rasande takt.

Har precis sjunkit ner i soffan tillsammans med min kära E. Philip somnade för en stund sedan. Några maskiner tvätt är körda, renbäddat i sängarna och det känns så där lagomt skönt. 
 
Söndagen har sprungit förbi idag och trots att vi haft en skön söndag så önskar jag att vi hunnit med lite liiiite mer idag. Målet var att idag fått undan alla möbler som är kvar ute. Så efter frukost åkte vi iväg till bauhaus/plantangen för shopping av lite möbelskydd. Kom hem lagom till lunchfixet och Philips sovning. På eftermiddagens agenda stod det barnklädes homeparty för min del medan grabbarna fick besök.
 
 
Så jag har alltså spenderat eftermiddagen åt att spana, klämma, känna och shoppa barnkläder tillsammans med ett gäng andra mammor. Pomp de lux var märket för kläderna. Det var Mickan som var dagens värdinna och bjöd in till detta party. Massa fina kläder och jag hade nog kunnat shoppa nästan allt i klädesväg åt Philip. Otroligt mycket snyggt! Jag fick allt in en beställning på några godbitar åt honom;-)
 
 
Så det var den söndagen det. Kvällen har fortsatt i högt tempo den med. Middagslagning, badning, plocka undan och förbereda inför ny vecka osv. En stund i soffan nu innan det blir en rätt så tidigt kväll. 
 
 
 

Morgonmys!

Sovmorgon till kl.9.00 är inte fy skam. Alla tre fick välförtjänt sovmorgon, välbehövligt om inte annat. 

Mysigt och att vakna upp till härligt höstväder gör inte saken sämre. Nu vankas det sen frukost och sedan hugger vi nog in på söndagen. 




Mysig fredag med bästa lilla älsklingen!

Det blev en sån där fredag att spara långt in i hjärtat. Ni vet när man känner att man har 100% fokus på en sak och det blir bra! Inga måste, inget "ska bara" utan en dag med "bara vara tillsammans". Precis så som vi önskade blev det. Från morgon till kväll! 
 
Jag och min lilla kille dagen igenom. Det blev badhuset efter frukost. Timmarna sprang iväg och det var en liten kille med blå läppar som jag fick upp ur badet till slut. Åkte hem för att få i oss lunch och på dom få minuter vi har i bil hem så han lilla hjärtat somna i bilen. 
 
På eftermiddagen blev det en cykeltur i det fina höstvädret. En cykeltur med stopp på ica för inhandling av fredagsmys. Enkel och god middag rundade av dagen innan vi sjönk ner under filten i soffan med fredagsmys fram till läggdags. Älskade underbara unge alltså!!
 
 
Nu är det mammans egna lilla stund denna dag. Idol har dragit igång och jag har hällt upp en glas vin till mig själv. Så nu blir det lite "mammatid" resten av kvällen ;-) 
 
 
 

Fredagsmys!

Äntligen är det fredag och ledig helg väntar. Älskar dessa långhelger med lediga fredagar! Idag är det mamma och Philip dag som gäller för hela slanten. Pappa E är bortrest med jobbet till imorgon. Här hemma har jag och min lilla stjärna planerat en heldag med fredagsmys! planerna är en tur till badhuset efter frukost. 
 
 
Ser även ut att bli en fin höstdag så lite tid utomhus ska vi nog också få till. Till kvällen har Philip redan önskat popcorn! ;-) 
 
 
En helgblomma inhandlades redan igår och gör sig vacker på köksbordet. 
 

En kväll med bönderna

Ah, dessa tidiga morgnar alltså. Jag är helt slut och när klockan slagit 19 så är jag beredd att säga godnatt samtidigt som Philip. Just ikväll så känns det lite som ett måste att hålla sig vaken till 21.00 för att hänga med bönderna på tv:n när dem ska dejta. Japp, jag är svag för alla dessa såpor denna tid på året. Höst = såpor på tv:n. 
 
Imorgon är det sista dagen innan helgen knackar på. En helg som är väl planerard med diverse händelser. Ser faktiskt fram emot helgen. Men först en morgon till där klockan ringer 05.00 och sedan ett pass på jobbet.