Magen och jag säger tack för idag och godn...

img_7927 (MMS)

Magen och jag säger tack för idag och godnatt! Vecka 25 träder vi in i idag;-)


Måndag

Då kör vi en ny vecka igen då, en ny arbetsvecka från måndag till fredag. Helgerna bara springer förbi och man hinner knappt blunda förrän det är måndagmorgon igen. Helgen var en en RIKTIGT ledig sådan. Med "riktigt" så menar jag att det inte heller var någon hockey denna helg. Varken träning elller match.
Lördag startades med sovmorgon och lång frukost här hemma. Egentligen gjorde vi inte alls så mycket förutom att bara vara hemma och pyssla på. Solen tittade fram och vi fick uppleva vår gräsmatta för första gången. Och så här såg det ut på baksidan av vårt hus.


Nästan hela gräsmattan framme och solläge på uteplatsen. Vi plockade fram grillen och grillade korv till lunch. Annars var det rätt så gott att bara sitta i solen och njuta. Jag ÄLSKAR att bo i hus!!

På kvällen hade vi bokat date tillsammans med Amanda & Stefan. Ett bord var bokat inne i stan på "Fridays". Jag gjorde permiär med bilen inne i Stockholm stad och jag må säga att det gick riktigt bra. Skulle aldrig klara av det ensammen eftersom att jag är totalt vilsen åt vilket håll jag kommer ifrån/ska till. Men det viktiga är att jag körde bil inne i självaste stan och parkerade. Även fast det nu var lördag kväll och lika med noll trafik. Som sagt jag har gjort det;-) Middagen var god och sällskapet fantastiskt! Avrundade med en drink på ett trevligt ställe som tydligen är omtalad för att ha SJUKT goda drinkar. Själv lyxade jag till det med en alkoholfri variant. Lagomt till drinkavrundningen så mötte även Jakob & Jenny upp oss. En trevlig kväll tillsammans med härliga vänner avrundades runt halv tolv snåret och vi tog bilen hem till Bollstanäs igen.

Söndag blev en ännu värre med tanke på omställning till sommartiden. Vet inte vad klockan var när vi äntligen klev upp. Men sovmorgon det blev det. Jag sa till E att vi får absolut inte ha dåligt samvete över att sova länge nu. För om några månader så är det någon annan som tar vår uppmärksamhet och inte tillåter oss sova så länge. Så det gäller att passa på;-) Ladda med MASSOR av sovmorgnar just nu! Hela söndagen höll sig solgen gömd och istället var det kallt och blåsigt ute. Vi var inne HELA dagen och pysslade med lite allt möjligt. Bland annat så blev gästrummet/kontoret i ordningställt. Så nu kan man så gott som säga att det är klart. Fortfarande saknar jag någonting på väggarna. En tavla kanske!? Kom även på att en bokhylla skulle vara bra att ha här inne för att förvara böcker/fotoalbum. Men i övrigt så känns rummet nu mer helt OK;-) Så här blev resultatet:



En enklare kontorshörna kombinerat med gästrum, precis så som jag önskade. En smidig bokhylla och något passande på väggen så känns rummet komplett;-) Så nu är alla släktingar/vänner välkomna till hyacintgränd på visit. För sängplatser är nu mer inte någon bristvara. Vi har även en säng i bebisrummet också. Dock är det rummet ännu inte inrett. Det ligger inplanerat som vårens projekt. Och behöver jag säga att jag längtar som en galning tills vi får börja måla och fixa i detta rum;-)

På tal om rum och sängplatser. Redan till helgen så kommer gästrummet till användning då nästa besök i vänskaran kommer på besök. Nämligen bästa Sophie är det som kommer på visit! Så helgen längtas det enormt mycket till;-) Men innan helg och trevligheter så är det jobb i fyra dagar till. E spelar sin sista match för både säsong och karriär. På torsdag är det dax för ett efterlängtat besök hos barnmorskan med. Då vi skall mäta mage och myssna på pyrets hjärta <3. Ser ut att bli en rätt bra vecka ändå.



Lundmyr of sweden

Jag hittade via en blogg en sida som heter campadre. Jag klickade mig dit och blev medlem. En sida med superfina kampanjer. Det jag föll för då var att dem hade en kampanj tillsammans med lundmyr of sweden. Hela 70% rabatt. Så jag passade på att göra ett kap till lilla pyret i magen.







Jag den tog den i strl.60, 3-6 mån. Den ser rätt stor ut i storleken så jag hoppas lilla bebisen kommer kunna ha den frammåt hösten.

Äntligen helg

Det här med dagtid sätter sina spår i kroppen. Efter en hel vecka på jobbet så är man verkligen slut då fredagen kommer. Veckorna går i alla fall fortare känns det som eftersom att man inte hinner med så mycket mer än att vara på jobbet. Fredag är efterlängtad när den väl kommer och jag förstår nu varför alla jämt har nedräkning till helgen. Med en arbetsvecka i bagaget, mathandling på maxi och sedan städning av huset så kan då jag konstatera att jag känner mig mer än nöjd! Nu väntar två sköna lediga dagar tillsammans med E. Ingen hockey är det heller så det ser ut att bli två sköna sovmorgnar och två lediga dagar. Ett restaurangbesök är inplanerat imorgon kväll. Vilket jag ser jättemycket fram emot!;-)

Det är rätt så mycket hockey just nu. För det första så är det slutspel på tv:n var och varannan kväll plus att E spelar sitt kval där i mellan. Ikväll spelas den näst sista matchen för E:s del och den spelas borta mot Haninge. Jag har precis loggat in mig för att följa matchen via datorn och ser nu att Väsby leder med 2-1 efter första perioden. Läser också att min E ligger bakom bägge Väsbys mål. Härligt;-)


Nu blir det inte mer än så här för ikväll. Soffan på nedervåningen lockar oerhört mycket just nu. Och så får det bli! Så jag passar på att säga Trevlig helg!

23+2

Knepigt vad fort tiden tickar på. Jag har tänkt hela graviditeten att jag skulla skaffa mig en sån där "gravid fylla i bok". Tänkte att det kan vara roligt att ha sedan då man hunnit glömma hur det var. Kul att kunna gå tillbaka och kunna läsa i en bok. Men så helt plötsligt passerades halva graviditeten utan att någon bok införskaffats. Nu känns det liksom lönlöst att gå och köpa en bok som sedan bara är till hälften i fyllt. Jag skäms lite över att jag inte har skrivit ned en enda rad någonstans mer än i bloggen. Oseriösa och slarviga blivande mamman! SKÄMS!
Nu har jag som tur är bloggen där jag kan gå tillbaka och även om inte allt är skrivet här så har jag i alla fall liiite jag kan gå tillbaka och läsa om. Så det är bäst jag fortsätter och är flitig här, om inte annat för min egen skull sedan i framtiden.

Här kommer veckans viktiga! Exakt 23 fulla veckor + 2 dagar har passerats. Alltså 5:e månaden och av totalt 280 dagar så befinner vi oss just nu på dag 164. 58,6% av graviditeten är avklarat. Det är 116 dagar kvar tills lilla pyret är beräknad att komma till världen <3


Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.




Egna ord: Jag har egentligen inte så mycket att komma med här. Allt rullar på som vanligt utan konstigheter eller avvikelser. Känner inget knepigt och mår hur bra som helst. Förutom tröttheten som kommer krypandes tidigt på kvällarna. Efter en hel dag i fart och fläkt så kommer tröttheten ännu tidigare. Jag försöker hjälpa mig själv genom att tillåta mig att lägga mig i soffan och vila efter jobbet. Magen börjar att växa till sig allt eftersom. Det två översta knapparana av tre möjliga på ett av jeansparen som används är nu mer öppna. Bebisen den sprattlar på i magen och gör sig påmind flera gånger om dagen. Det känns både i och utanför magen när det sprattlar som mest. E har även han fått sig en liten "snyting" när han lagt handen/huvudet nära. Det är mysigt "bubbel" som man inte kan annat än att le av så fort man känner det <3 Kommer på mig själv ibland hur jag sitter och ler fånigt. Folk måste då tro att man är knäpp;-)



Det var veckans viktigaste! Nu är det time för våffelgräddning så att dom är lagomt klar när E kommer hem från träningen. Meningen var egentligen att sista middagen från linas matkasse skulle ätas idag. Men eftersom det är våffeldagen imorgon och jag är SJUKT sugen på våfflor just precis nu så spar vi dagens tänkta middag till på söndag istället.



Väsby-Åkers 2-2 just nu. Håller tummar och...

img_9497 (MMS)

Väsby-Åkers 2-2 just nu. Håller tummar och tår för vinst ikväll. E är duktig och har gjort mål;-)


Baby-Converse

Måste bara visa er något som jag är sjukt såld på. Nämligen dessa ursöta baby-converse!



Redan nu kan jag garantera att detta är något som det lilla pyret i magen skulle vilja bära på sina små fossingar. Självklart kommer h*n var hur cool som helst i dessa pjucks;-)
Dessa finns att köpa på
www.babyshop.se

Bokat och klart! I somras åkte jag och E p...

img_7746 (MMS)

Bokat och klart! I somras åkte jag och E på minisemester till Halland för att göra Ullared tillsammans med våra vänner. Nu kör vi en repris även denna sommar tänkte vi;-) Jag har precis bokat stuga på Ästad gård. Så nu längtar jag galet mycket till maj månad!


Ikea is the shit!

Lördagen har bjudit på strålande väder och den snö som kom under gårdagen är nu som bortblåst. Jag och E trotsade det fina vädret och begav oss mot Barkaby idag efter hans träning. I hopp om att det skulle vara rätt så lugnt med folk idag. Helgen före lön och dessutom strålande väder borde locka Stockholmarna så långt bort från varhus man bara kan tänka sig. Men icke! Det märks banne mig ingen skillnad om man är där en löningshelg eller helgen innan lön. Vi trängdes tillsammans med alla andra på ikea och gjorde som alla andra, åt lunch för 128 ynka kronor. Med oss hem fick vi ett efterlängtat skrivbord plus lite annat småkrafs. Men det var för skrivbordets skull vi åkte dit och nu är det ihop monterat av självaste E. Gästrummet/kontoret börjar äntligen att ta form! Nu är det väsentliga på plats och rummet saknar nu bara lite piffning och ombonad.


E är nog glad över att denna tur till ikea är avklarad och han hoppas nu säkert det dröjer läänge innan han måste med dit igen;-) Att det finns ett barnrum som skall inredas har han säkert glömt bort för stunden;-) Själv är jag mest glad över att ha en plats att ha pärmar, papper, räkningar och annat grejs på. Ordning och reda! Dessutom har min dator fått en alldeles egen plats och även om jag älskar att kunna sitta i soffan, vid matbordet eller sängen med dator/ipad så känns det skönt att ha en dator på en fast plats.

Grillen plockades fram lagomt till middagen och kvällens middag som ni såg bestod av en helt underbar oxfilé. Är det lördag och lite lyx så är det! Det var bara det goda röda vinet till som saknades;-) Nu blir det soff och tv kväll för hela slanten. En förhoppningsvis smarrig efterrätt står i kylen och väntar på oss. Chokladcheescake!



Lördagens middag! Grillad oxfilé, potatisg...

img_8392 (MMS)

Lördagens middag! Grillad oxfilé, potatisgratäng, halloumi, sallad, majs och st.agur sås! Godare blir det inte!


Graviditetsinfo

Just det ja... Jag glömde detta:

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.



Fredagsmys!

Det har varit dåligt med uppdatering på bloggen denna vecka ser jag. Mycket beror på att jag nu arbetar dagtid och efter jobbets slut har det varit en massa annat eller så har jag helt enkelt inte orkat. Det blev en lång uppdatering i måndags efter helgen i Sundsvall. Då, i skrivande stund satt jag och väntade på att "Linas matkasse" skulle ringa på dörren för leverans av veckans middgar. Matkassen den kom och vi har under veckan avverkat tre av fem middagar. Jag kan redan nu sätta betyg på denna matkasse. Plus för denna matkasse är att råvarorna är färska och väldigt bra. Allt man behöver till middagarna följer med i matkassen. Det är ett smidigt och väldigt bra recept som följer med. Maten denna vecka kan jag än så länge inte klaga på. Roligt att testa något nytt och recept som jag annars aldrig skulle ha valt. Minuset med denna matkasse är att maten är redan vald av någon annan. Har man inte läst igenom recepten innan man börjar laga middagen så blir i alla fall jag lite förvirrad. Man vet liksom inte vad som skall göras. Dessutom är matkassen inte värt sitt fulla pris (vi hade denna vecka erbjudande) och mathandlingen blir dyrare än normalt eftersom att man ändå måste till affären och stödhandla så som frukost och ev middagar för de restrerande två dagarna. Sist men inte minst så tycker jag att det är roligare att handla och planera middagarna själv. Jag brukar handla en gång i veckan och då planerar jag för en vecka framåt. Jag försöker variera maten och klämma in minst en dag med fisk. Jag försöker leta recept och testa nya saker varierat med gamla klassiker. Jag skriver en lista att ta med till affären och en matlista att titta på här hemma. Det tråkiga med detta är ibland då det är totalt korvstoppning på ideér när matlistan skall skrivas. Men så sjukt skönt när allt är handlat och klart! Så i fortsättningen så blir det att fortsätta handla själv. Roligare och billigare;-)


Jag har börjat känna en förändring hos mig själv som jag aldrig upplevt tidigare. Kroppen börjar smått säga ifrån och be om vila. Jag är van att alltid hålla igång och har alltid haft svårt att lägga mig och vila när jag kommer hem från t ex. jobbet. Jag har alltid tyckt att det varit lite "förbjudet" att lägga sig i soffan och vila eller titta på tv. Jag har helt enkelt svårt att slappna av när jag är hemma. Hittar hela tiden något som jag kan pyssla med. Men sista veckan/veckorna så har jag märkt en förändring. En trötthetsförändring. Jag gissar på att det är bebisen i magen som gör sig påmind om att den faktiskt finns. Det är inte den där tröttheten som fanns i början av graviditeten utan denna form av trötthet kommer när jag bara kör på i ett en hel dag. En känsla av att jag inte klarar hålla igång en hel dag har spritt sig inom mig och jag behöver helt enkelt vila. Kanske är det dax att börja lyssna på den gravida kroppen!?

En annan förändring som skett är att vi nu bytt graviditetsvecka igen. Jag har gått in i vecka 23 och gått mer än halvvägs genom graviditeten. Dessutom har den lill* parveln där inne börjat göra sig hörd genom små buffar då och då. Livligast vill jag nog säga att den hittills har varit på morgonen. Men även på kvällarna. Från att inte ha kännt någonting till att helt plötsligt se magen hoppa till;-) Även E har fått tagit del av dessa små buffar. <3



Nu väntar en skön ledig helg tillsammans med E. Ska bli riktigt skönt att vara ledig och inte har något inplanerat. E har träning imorgonbitti och match på söndag. Men där i mellan finns inga planer ännu. Just nu är E på "hockeyjippo" med jobbet. Så fort han kommer hem så vankas det fredagsmys. Jag har hunnit dammtorka, dammsugit, städat badrum och skurat golv. Så fredagsstämningen är verkligen på topp här hemma. Tänker duka fram en massa fredagsgotta nu och bänka mig i soffan resten av denna fredagkväll.

Så jag passar på att önska er alla en riktigt riktigt skön helg!




Sitter i bilen på väg hem från jobbet! Köe...

img_4840 (MMS)

Sitter i bilen på väg hem från jobbet! Köer, massor av långa köer! Kommer jag hem ikväll tro?? Dagtid är så här långt ingen hit om man frågar mig!!


Godmorgon Tisdag! Åker iväg till Arlanda f...

img_2702 (MMS)

Godmorgon Tisdag! Åker iväg till Arlanda för möte hela dagen. På mig har jag min nya vårjacka som köptes på mq i Sundsvall!


Dagtid

I fredags packade jag in mig själv och väskan i bilen och styrde mot Sundsvall. Jag hade ledig helg medan E spelade kval i hockeyn. Så jag tog chansen till en minisemester;-) Anlände på fredag eftermiddag och hann med en tur i Birsta tillsammans med mamma. En fika på waynes och mathandling på ica maxi. Det roliga när man kommer hem är att var man än är så träffar man alltid någon som man känner. Det räckte med att åka till ica maxi för att hejja på några vänner;-) Sådant händer inte alltför ofta i Stockholm. Fredagkvällen lyxades till med middag på stan tillsammans med Sophie. Oplanerat in i det sista vilket resulterade i att vi hamnade på Tandoori. Lika lite folk som sista jag var där och åt för några år sedan. Men fortfarande en helt ok mat! Varmrätt, efterrätt, coca-cola och massa surr gjorde att vi stängde stället runt 23 tiden. En trevlig kväll tillsammans med bästa "Fie".

Lördag var nästa dejt inbokad. Denna gång inne i stan hemma hos Linda och Sigge. Fika och massa surr exakt hela dagen! Sigge som växt otroligt mycket och blivit en riktigt STOR kille charmade såklart;-) Var tog tiden vägen? Linda som nyss fick sin lilla bebis har blivit en riktig liten busunge! Efter lillemans lunchvila tog vi oss ut på en promenad runt Södermalm och alla backar. Gick förbi min gamla adress Södermalmsgatan och konstaterade att var sig likt;-)

Efter en heldag tillsammans med Linda och Sigge styrde jag mot Alnö igen och på vägen ut blev det ett oplanerat stopp i stallet där Sophie har sin häst. Lockelsen att få känna lite stallukt och snosa lite hästmule blev för stor helt enkelt! Jag som inte varit inne i ett stall på snart 1 år hamnade i himmlen av lite hästdoft för en stund. Jag erkänner att abstinensen den finns i mig. Den ligger i min kropp och kryper omkring. Ja, jag saknar hästarna! Att få ägna en dag i stallet åt att mocka skit skulle vara rena drömmen just nu. En ridtur i skogen skulle vara en ännu högre dröm och ett dressyrpass i ett ridhus skulle vara oslagbart! Hade Sophie haft kvar sin Cosmopolitan så hade jag norpat chansen till att få rida en stund. Den nya hästen är inte lika pålitlig och jag ville inte riskera att hamna i backen (med tanke på pyret i magen). Men suget var stort och det erkänner jag;-) Så fort lilla pyret har tittat ut till sommaren så måste en ridtur ordnas! Det är en sak som är säkert;-)

Hur som, efter en härlig timme i stallet så väntade middag hos mamma och pappa. Det vara pappa som stod för middagen. Efter att ha kockat halva dagen så bjöd han på en helt fantastisk god middag! Trodde vel aldrig att min pappa hade sådana dolda kocktalanger;-) Kvällens spenderades tillsammans med familjen och melodifestivalen där favorittippade Eric Saade vann 2011 års melodifestival.

Söndag och mammas födelsedag! Promenad ute på isen, hamburgegrillning utomhus och firande av mamma innan jag skulle styra mot Stockholm igen. Morfar och Margaretha kom ner från Ö-vik och var med oss ute på ön innan jag skulle åka. Vi hann ses en liten stund men en värdefull stund var det vill jag garantera! Vid 14.30 packade jag åter in mig i bilen och började min bilresa mot Stockholm och E igen. Borta bra men hemma bäst, eller? Eftersom att jag är sämst i världen på att säga hejdå till folk (även om jag vet att man ses om några dagar igen) så var det naturligtvis jättejobbigt att lämna familjen. Det dåliga samvetet och känslan av att inte hunnit med allt som man vill hinna med kommer alltid som ett brev på posten. Även denna gång. Tiden springer alltid iväg och det känns som om jag aldrig hinner med det som jag önskar.

Knappt fyra timmar senare, klockan 18:15 parkerar jag bilen utanför vårt hus och innanför dörren väntar en efterlängtad E som dessutom står redo med en härlig middag! Så borta bra men hemm bäst stämmer kanske ändå;-) Slutligen kan jag sammanfatta helgen som var som en riktigt riktigt BRA, SKÖN och MYSIG helg tillsammans med nära och kära!


Nu tar vi nya tag och laddar för jobb igen fram till påsk då nästa resa är inplanerad. Men innan dessa skall kval i hockeyn avklaras, jobb skall utföras och lite specialuppdrag på jobbet skall fixas. Även besök hos barnmorskan är planerat. Jag drar igång min arbetsvecka och börjar från och med nu att jobba dagtid fram tills att jag går på föräldraledighet. Hur detta skall gå får vi se;-) Är man van att arbeta skift så tycker man det är lyxigt och skönt. Jag har svårt att se mig själv arbeta dagtid igen eftersom jag tycker att dagtid förtör veckodagarna. Å andra sidan jobbar jag samma tider som E och snart är hockeyn slut och vi kommer vara ledig tillsammans VARJE helg. Så detta borde jag klara nu under någon månad. Dessutom går vi mot vår och det är ljusare längre på eftermiddagarna. Vilket förlänger dagarna en aning. Så kanske blir inte detta så tokigt ändå.


Ikväll är det min tv-kväll. Jag har program att se hela kvällen... "halv åtta hos mig", "familjen annorlunda", "en unge i minuten" och sist men inte minst skit såpan "big brother". Sitter även och väntar på att linas matkasse skall ramla in här hos oss. Vi har beställt matkassen denna vecka för att testa;-) Än har ingen matkasse dykt upp, men det står att den kommer mellan 17-22. Så vad middagen blir ikväll vet jag ännu inte? Får nog hitta på något annat idag. Nu har jag skrivit en lång novell med helgens uppdateringar. Har ni läst ända hit så har ni gjort det GRYMT BRA!


Avslutar med att önska er en riktigt skön måndagkväll och en fin vecka!



Då börjar resan mot Stockholm. Hejdå Alnö ...

img_5068 (MMS)

Då börjar resan mot Stockholm. Hejdå Alnö och Sundsvall! Tack för denna helg;-)


Dessert! "pappas toddy special"

img_5776 (MMS)

Dessert! "pappas toddy special"


Huvudrätt! Älgfile, lyxmos med rödvinssås ...

img_2255 (MMS)

Huvudrätt! Älgfile, lyxmos med rödvinssås och vitlöksfrästa morötter och kantareller.


Pappa bjuder på familjen på middag ikväll!...

img_0077 (MMS)

Pappa bjuder på familjen på middag ikväll! Förrätten som serveras är kantarellsoppa med parmesankex.


Middag på tandoori tillsammans med världen...

img_3363 (MMS)

Middag på tandoori tillsammans med världens bästa Sophie;-)


På begäran! Här kommer en färsk bild på ma...

img_4305 (MMS)

På begäran! Här kommer en färsk bild på magen;-) Graviditetsvecka 22. Eller exakt 21+1.


Så har vi bytt vecka igen då

Veckorna dom tickar på, fortare än vad man tror och hinner med. Eftersom jag fortfarande knappt hunnit förstå att det vekligen är en liten bebis i magen så känns det ibland fortfarande overkligt. Jag kan ännu inte säga att jag känner bebisens rörelser i magen. Vilket min barnmorska förklarade för mig beror på att moderkakan ligger i framvägg och därför kan det dröja lite längre innan man känner några rörelser. Jag själv känner och ser hur magen växer hela tiden. Även om jag med kläder på tycker att det fortfarande bara ser ut som om jag ätit för mycket. Jag har fortfarande känslan av att om man inte vet om att jag är gravid så kan man inte se det. Men jag gissar att jag inte behöver oroa mig över detta eftersom jag tids nog kommer att komma till en dag då jag inte vill att den växer mer.

Och så här står det om denna veckas graviditetsinfo:




Vecka 22


Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Vaniljsemlor på semledagen;-)

img_7101 (MMS)

Vaniljsemlor på semledagen;-)


Jag överlevde hos tandläkaren! Nu är det 1...

img_0750 (MMS)

Jag överlevde hos tandläkaren! Nu är det 1 år tills nästa gång jag skall dit. Har belönat mig själv med en skön promenad. Nu njuter jag av att vara ledig på uteplatsen i solen!


Önska mig lycka till! Nu åker jag till tan...

img_9439 (MMS)

Önska mig lycka till! Nu åker jag till tandläkaren för ett mindre roligt besök. Lagning av två tänder och 2000:- fattigare. Ont i magen och gruvsamt var det idag ja! Usch, hoppas det går bra!


Dagens lunch! Rester från gårdagens lunch,...

img_8672 (MMS)

Dagens lunch! Rester från gårdagens lunch, god sallad med vitlöksbröd.


Vinst på Tradera

Har precis vunnit en auktion på tradera. En villervalla body i strl.62 till lilla pyret. Jag tycker att villervalla har jättefina kläder till små barn och att vinna denna för 56 kr tycker jag var en bra vinst;-)


Vitaminer när man är gravid. Man läser och...

img_0689 (MMS)

Vitaminer när man är gravid. Man läser och hör folk prata om hur viktigt det är med vitaminer när man är gravid. Speciella folsyra tabletter åt jag i början av graviditeten. Nu äter jag dessa två. Omega 3 äter jag alltid, oavsett om jag är gravid eller ej.


Våriga söndag

Stockholm bjuder på strålande väder idag. Blå himmel, strålande sol och vatten som droppar ur takrännorna. Jag och E halkade runt på en promenad efter frukost i förmiddags. Fortsätter detta väder så är snart barmark framme och så mycket härligare det kommer att bli då. Just nu är det is och halka överallt. Jobbigt när man är ute och går. Man är mer rädda än i vanliga fall att ramla just nu så därför känns det lite extra jobbigt med all is.

Jag har haft riktigt vår feeling och haft dörren i köket på glänt medan jag ordnat först lunch och sedan förberett kvällens middag. Samtidigt som jag kockat i köket har jag sprungit mellan för att se Jörgen Brink vinna vasaloppet och Helena Ekholm ta en bronsmedalj i skidskytte. Nu har E åkt iväg på samling inför dagens hockeymatch och jag slappar i soffan framför herrarnas 5 mil. Om en stund blir det en dusch och göra sig klar innan hockeyn.

Igår kväll hade vi familjen Schneider/Khojasteh här på besök. Väldans trevligt;-) Åt middag och fikade smarrig efterrätt, kollade hockeyn och spelade spel. En trevlig kväll tillsammans med "grannarna" som avslutades runt halv ett i natt.

Tävling


Jag tävlar hos
PIRUMPARUMBLOGGEN om ett hemligt paket värde 500 kr!
Tävla du med, klicka HÄR!

Blå himmel och strålande sol i Stockholm i...

img_6232 (MMS)

Blå himmel och strålande sol i Stockholm idag! Att sitta ute på isen idag med varm oboy och ostmackor i fikakorgen hade inte varit fel! På lördag kanske? Om nu vädret håller i sig;-)


Dagens middag blev citronfisk, potatis och...

img_5998 (MMS)

Dagens middag blev citronfisk, potatis och broccoli. Jättegott!


Gästrum/kontor

Jag har tagit tag i funderandet kring hur vi vill ha det i det rum som är gästrum. Jag har en önskan om att kunna kombinera gästrum med kontor. Ett skrivbord att sitta vid och plats att förvara pärmar, papper m.m. Dessutom skall det piffas till med lite lampor och annat piff;-)

Dessa bord och stolar som kommer ifrån ikea skulle jag kunna tänka mig...






Vecka 21


Vecka 21

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Uträkning utgår från dagens datum: Tis 1 mar 2011.

Din graviditet startade Tis 12 okt 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 26 okt 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 141 av 280. (50,4%).

Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 18 jul 2011
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

 


Promenad, dusch och lunch avklarat. Ugnren...

img_0100 (MMS)

Promenad, dusch och lunch avklarat. Ugnrengöringsmedel är sprutat i ugnen och i väntan på att det skall "värka" färdigt tänkte jag äta apelsin och kolla big brother. Men upptäckte att skidorna körs nu. Så då är frågan big brother eller skidor!?;-)


Nya kuddar till sängen! Kuddarna fann jag ...

img_0357 (MMS)

Nya kuddar till sängen! Kuddarna fann jag igår och blev förälskad i. Helt underbara tycker jag och dom kommer ifrån mio.


Godmorgon!

Jag hade under morgonen knåpat ihop världens längsta inlägg här på bloggen. Eftersom jag varit vaken sedan 7.30 så fanns tid för skrivandet i sängen. När jag nästan var helt klar med inlägget så ringde Linda. Så istället för att blogga färdigt så fastnade jag i telefonen. Och under tiden så försvann mitt skrivna inlägg. Det var inga världsnyheter jag skrivit om utan mest lite svammel så som att det är den 1 mars idag. Mars är för mig en riktigt vårmånad och någon sa till mig att våren skulle anlända omkring 10-11 mars i år. Stämmer det? Vi får hoppas det;-) Skrev även att nu när vi är inne i mars så närmar det sig en resa upp till Sundsvall. Men när jag tänkte till så börjar kvalet i hockeyn denna vecka och pågår under hela mars månad. Så innan det är klart så är det nog april son gäller. Påsk kanske!?;-) Eftersom jag tidigare hade skrivit en novell så har jag redan hunnit glömma vad det var jag skrev om. Förmodligen väldigt ointressant eftersom jag redan glömt det själv. Linda berättade att solen visar sig i Sundsvall. Det kan jag säga att det gör den inte här i Stockholm. Men en promenad ska jag allt ta mig an ändå. Nu kurrar magen och det är hög tid för frukos. Det hjälps tydligen inte att man vaknar 7.30 för nu är klockan snart halv elva på dagen och jag har knappt kommit ur sängen. Hoppas ni får en riktigt fin första dag i mars månad!