Philip

Världens bästa Philip. Vår storkille som växt massor under sommaren. Långt och härligt sommarlov har han haft och under det här sommarlovet så har det visst hänt något med vår stora kille. Imorgon kör vi sista sommarlovsdagen och sedan kickar vi igång en ny termin på förskolan. Ny avdelning och lite nya kompisar blandat med sitt gamla kompisgäng. Stort att få byta avdelning och sista veckan är det någon som faktiskt längtat efter sina kompisar och undrat när han ska få börja på nya avdelningen. Sommarlovet startade 10 Juni så det har verkligen varit ett långt och härligt lov. 
 
 
Igår, redo att gå iväg till kompis på födelsedagskalas. Älskade lilla hjärtat!
 

1 års kontroll

Vår lilla 1-åring tog sina första stapplande steg här hemma för ett par dagar sedan. Närmaren bestämt torsdagen den 20 augusti. Sedan dess ett par steg lite då och då. Står stadigt själv och det är nog bara en tidsfråga innan han går 100%.
 
Idag hade vi tid på bvc för 1 års kontroll. Nyper mig själv lite i armen och har lite svårt att förstå att det faktiskt har hunnit gå ett helt år. Världens bästa storebror var med och tröstade då tårarna rann när sprutorna gjorde ont. 
  • 10,5 kg
  • 77,5 cm lång 
 
Älskade lilla lillebror som är på väg att bli en riktig liten storkille. Älskar sin storebror och allt han gör. Älskar mat i alla former och smaker. Något vi inte alls varit bortskämda med från storebror. Igår fuskade vi med en barnmatsburk till då vår lunch blev lite väl enkel för lillebror, tyckte mamman. Så medveten och med på att vi inte åt samma mat. Han totalt vägrade sin matburk och skulle absolut äta samma mat som oss. 
Skrattar, busar, klättrar och är allmänt helt jäkla underbar fast med en hel del "full i f*n". 

Älskade underbara lilla Noah!
 
 

Kanske årets sista strandhäng!?

Sommaren kom tillslut. Idag har vi hängt på stranden. Det blev en strand i Waxholm tillsammans med världens bästa grabbar! 
Noah 1 år

 
 
 
Så blev han 1 år vår minsta lilla älskling! Den 8 Augusti och tänka sig att ett år kan gå så ofattbart snabbt. Det känns som det var igår som han föddes med raketfart ett par veckor innan väntat. Det var galet varmt och ute härjade den största skogsbranden man kan tänka sig. 
 
 
Igår firade vi hans första födelsedag i Visby på Gotland av alla ställen. Med tårta och paket i lummig trädgårdsmiljö med en vacker ruin som bakgrund. Fantastiskt. 
 
 
 
 
 
 
 
Denn lilla fantastiska kille som är glad och nöjd för det mesta. Älskar mat och äter allt som kommer i hans väg. Har 6 små tänder, 4 uppe och 2 nere. Klättrar på allt och överallt. Vissa stunder mer vild än tam. Kryper i raketfart men även fått upp farten med gåvagnen. Går utmed möbler, håller i händer och släpper för att stå helt själv. Har lagom till 1 årsdagen fått eget rum och sovit 2 nätter där. Älskar sin storebror mest av allt. Men även pippi (fåglar), hunder, katter och för att inte tala om hästar. "pippi" och hästar är faviriter. Älskade goa lilla unge, som vi älskar dig!! Du kom och förgyllde vårt liv, du var den lilla pusselbiten som vi alla tre längtade efter. Världens bästa lillebror.
 
 
 
 
 

Sommar 2015

Här inne står det stilla, inte ett ynka litet ord nedskrivet sedan någon månad tillbaka. Varför? Ja, säg det. Tiden, tiden finns inte eller rättare sagt prioriteras inte riktigt som innan. Jag antar att det blir så här då. Bloggen är inte direkt på priolista. Jag frågar mig själv varför jag håller denna vid liv? För att här dokumenteras det som händer, främst kring barnen. Det går alltid blicka tillbaka här i arkivet och kika efter vilket kan vara rätt skoj ibland. Förutom för min egen skull så skriver jag här för mina nära och kära skull. Avstånden känns kortare om man kan hänga med i vardagen på ett hörn ändå. Så jag ger det ett försök till. Jag ska försöka skriva ned någon rad, lägga upp en bild eller två lite då och då.
 
Just nu är vi mitt inne i tänkte jag skriva, men så är det inte heller... vi är snarare i sluttampen på vår 6 veckor långa semester tillsammans. Vi har en vecka till att njuta av tillsammans innan vardagen knackar på igen. E börjar jobba, Philip byter avdelning på förskolan och jag är hemma med Noah dom sista månaderna. 
 
Att få möjlighet tll 6 långa veckor tillsammans är en riktig förmån som både jag, Eric och barnen njutit av. Noah hänger bara med, men Philip har njutit av att få vara hemma med både mamma och pappa. Vi har haft fina veckor trots knackigt väder. Vi har som vanligt flängt runt en hel del och lyckats vara hemma med några korta stopp för att packa om. Veckorna har rullat på helt enkelt. 
 
Idag anlände vi hem till Stockholm igen efter en veckas vistelse på Gotland. En fantastisk vecka men just det där kanon vädret som man önskat sig hela sommaren. Äntligen kom solen och att det skedde i samma stund som vi klev av färjan på Gotland var mer än välkommet. 
 
Gotland med sin vackra miljö och omgivning så lite sol och värme på det. Perfekt! Under veckan på Gotland så fyllde vår älskade lilla Noah 1 år också. Så mitt upp i allt fick det bli lite födelsedagskalas också. Ofattbart att det hunnit gå ett helt år sedan vår lilla lillebror föddes. Otroligt! Mer om det i ett annat inlägg.