Grattis på 5 månaders dagen hjärtat

Tänk att det har gått snart ett halvt år sedan lilla hjärtat kom till oss. Vårt lilla lilla pyre <3
Så här kring 5 månaders dagen så sker det just nu väldigt mycket i lilla hjärtats utveckling. Man märker att han växer i kapp och det "poppar" upp nya saker varje dag. Det samtalas hej vilt här hemma med djup ögonkontakt och hög ljudnivå. Det kommer dagligen nya härliga ljud ur den lilla munnen och han tycks aldrig tröttna på mammas och pappas olika miner och fåniga grimaser/läten. Något annat som är väldigt roligt just nu är spegeln. Framför den kan vi fåna oss länge och nu börjar det även bli roligt att ligga på mage och spana in sig själv i lilla spegeln på hjul. I klädesväg så har lilla herrn storlek 56 men snart övergår vi nog till 62. När det kommer till rutiner i vår lilla familj så börjar vi få lite snurr på det hela. Vid 19 tiden så är det kvällsmys och då myser hjärtat nakenfis en stund och mamma brukar få massera. Eftersom han ÄLSKAR massagen och man riktigt ser hur han njuter så brukar det bli massage nästan varje kväll. När klockan sedan slagit 20.00 så intas kvällens sista måltid (förhoppningsvis) och sedan är det godnatt. Fortfarande så somnar han oftast i vår famn eller mellan oss i soffan och inte förrän jag och E gör kväll så bär vi upp honom till sin säng. I sin säng sover han sedan till (om vi har tur) fram till 2-4 tiden innan han vaknar och vill äta en slurk för att sedan somna vidare. Efter det målet så äts det ungefär varannan timme fram tills vi kliver upp. När E åker till jobbet vid 6 tiden och lilleman vaknar för mat så brukar vi sedan somna om tillsammans i vår säng och då breder vi ut oss extra mycket jag och lilla hjärtat. Har vi tur så sover vi fram till 8 tiden innan vi kickar igång dagarna. Dagtid så blir rutinerna lite anpassade beroende på vad vi gör. Men oftast så lägger Philip in en powernap runt 9-10 tiden på fm och sedan en längre sovning kring lunchtid. Han brukar också klämma in en sovning på eftermiddagen efter att pappan kommit hem och pussats och kramats med honom. Ja, ungefär så ser dagarna ut just nu. Hur länge det ser ut så här vet man aldrig. Har hört att det kan svänga en hel del med dom små;-) Men för tillfället så njuter både Philip och mamman å pappan av hur det ser ut. Alla nöjda och glada! Annars när Philip är så här 5 månader gammal så är han oftast en väldigt nöjd och glad bebis. Gråter gör han när han är hungrig och trött. När han är vaken så vill han gärna vara med och se vad som hände runt omkring, då är han nöjd vårt lilla pyre.
Så här på 5 månaders dagen så väger vår lilla älskling 4 480 gram, 55 cm lång, huvudomfång 37,8 cm. Det har hänt en hel del sedan den där dagen den 5 maj då vågen visade 946 gram och 35 cm.
Älskade älskade unge! Om du bara visste hur mycket mamma och pappa älskar dig!! Vi är så glada och tacksamma att just du kom till oss <3<3 Vårt lilla pyre och vår fantastiska KÄMPE <3<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback