18 Juli 2011

Datumet och dagen som vi fick beräknad förlossning är nu här. Det var alltså idag han borde ha kommit till oss vår lilla prins. Hade han bott kvar i min mage så hade han garanterat inte kommit idag heller utan tvärt om, stannat kvar ett tag till. Precis som dom allra flesta små bebisar.

Nu har han ju hängt med oss ett tag vårt lilla pyre och vi känner varandra väl nu. Hela familjen börjar nu tyda och förstå varandra i det nya familjelivet. Han räknas från och med nu som en fullgången liten bebis även om lilla prins Philip redan är dryga 2 månader gammal. Så vid dryga två månaders ålder och efter 4 veckor hemma så är han en väldigt snäll och liten bebis på nästan 2,5 kg. Han sover för det mesta och äter ungefär var tredje timme dygnet runt. Vi ställer fortfarande klockan på nätterna och får även lov att ha lite koll på klockan dagtid. Men han säger till mer och mer när han är hungrig och de tillfällen vi får väcka honom blir allt färre. Skriker gör han knappt, förutom någon gång när mamma och pappa segar på vid t.ex. blöjbyte innan maten. Så skrika det kan han och det lär han upptäcka och använda desto mer i framtiden. "Knorrar" är mer hans grej. Det berömda "prematurknorrandet" berättande en sköterska för mig. Det knorrande som var mer konstant så fort han sov har nu suddats ut och han sover allt mer tyst och djupt. Knorrandet finns kvar men används mer som en protest vid missnöje, hunger eller lite magont. Vår lilla prins börjar nu bli en mer vaken bebis och varje dag ser vi stora skillnader. Han är vaken och följer en med blicken allt oftare och längre stunder för var dag som går. Nu sker vakenhetsperioden flera gånger om dagen och nu oftast i timmar. Detta fängslar såklart mamman och pappan och det blir svårare att göra annat än att umgås med honom. Så vid dryga två månaders ålder har han provsuttit i sin babysitter vid tre tillfällen då han har varit så vaken medan mamman och pappan ätit middag. Lite liten är han allt i den och sitter endast en kort stund i den. Han växer nog snart i den men trots det så verkar lilla gossen HELNÖJD när han får sitta i den och den guppar lite lätt. Något som han också växt i nu är kläder i storlek 44. Även om storlek 50 är på tok för stort just nu så känns det ändå som väldigt nära. Vår lilla prins har sedan han föddes haft svårt att hålla temperaturen helt själv. Även under dom varmaste sommardagarna har han haft kläder, mössa och filt runt sig. I vagnen ligger han gärna inbäddad i 2 filtar. Sista dagarna börjar detta nu vända och lilla Philip håller temperaturen mycket bättre själv med endast kläder på sig. Vi kan alltså lätta och ta bort filtarna från honom. Så snart behöver man inte känna sig som den hemska mamman när man bäddar in honom i en varm filt trots högsommarvärme.


Precis som alla andra nyblivna föräldrar så tänker vi "vad gjorde vi innan Philip kom till oss". Det är ju nu som det verkliga livet börjar!




Vår lilla prins endast någon timme gammal på Huddinge sjukhus.



Liten kille som vägde som minst 812 ynka gram.



Dryga två månader senare en lite större kille som väger nästan 2,5 kg.


Vad vore livet utan dig vår älskade lilla prins <3 <3 <3
Mamma och pappa älskar dig Philip upp till månen och tillbaka!!

Kommentarer
Postat av: PLuPP

Gled in på din blogg av en slump å vart helt betagen :)

Underbar blogg å vilken härlig liten prins ni har !



Tack för titten ! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback