Söndag 6 Februari

En uppdatering ifrån sovrummet. Dessutom med min dator som inte använts sedan vi flyttade in i huset. Blev tvungen att starta den för att se om den fungerar efter så lång tids frånvaro. Och ja, det verkar fungera finfint! Både att använda datorn och att dessutom blogga ifrån sängen. Något som jag inte har gjort tidigare i huset. Tror till och med att det är vår första sovmorgon där vi verkligen ligger och drar oss här i huset. Hade premiär med fika på sängen till och med. LYX!

Verkar bli en skön söndag. Blå himmel och strålande sol har vi här. Synd att det inte var detta väder igår bara. Även om vädret var helt ok igår så hade solen gärna fått synas mer igår än vad den gjorde. Vi hade en riktig kanondag tillsammans med vänner hela dagen. Först kom Linda, Farzad & Meja och det blev en promenad ner till sjön och ut på isen. Vi stora promenerade och Meja åkte pulka. Tanken var fika på sjön men eftersom solen inte riktigt var med så blev det istället grill hemma hos oss på hyacintgränd. Grillade korv och drack varm choklad. Familjen Schneider/Khojasteh åkte hem och svirade om samtidigt som vi svirade om från underställlen här hemma. Lite senare anlände både Linda, Farzad & Meja tillsammans med Micke, Kristel och lilla Leon för middag här på hyacintgränd. Hur mysigt och trevligt som helst! Tack gulliga ni för en trevlig lördagkväll;-)


Idag njuter vi av en skön sovmorgon. Lite senare har E hemmamatch och innan matchen så kommer flickorna hit på en fika och lite surr. Så jag tippar på att söndagen kommer bli en trevlig sådan;-)



Det var längesedan jag skrev något om den växande magen här nu. Så därför slänger jag in en uppdatering om hur läget ser ut just nu;-)

18

Vecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 

 

Mina egna ord: På torsdag så är det äntligen våran tur att få se vårat lilla pyre som gömmer sig inne i magen. Det har varit nedräkning sedan flera veckor tillbaka. Nu har vi endast dagar kvar att räkna. Skall bli otroligt spännande! Känns som en milstolpe kommer vara passerad efter torsdagen. Många pratar om att nu kan man börja känna små rörelser i magen vid denna tidpunkt. Själv så har jag ännu inte kännt något där inne. Väntar med spänning varje dag på att få känns något litet fladder där inne:-)

 

 

Nu är det dax att ta vara på denna sköna söndag. Så njut av helgens sista sköna dag riktigt ordentligt kära ni!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback