Hemma i Stockholm

Visst är det typiskt, idag när väskorna var packade och bilen fylldes inför vår hemresa så är det så härligt ute och ett riktigt "villinteåkahemaväder". Några minus och soligt vinterväder. Vi hann med en liten sväng ute och Philip hann med både pulkapromenad och längdskidor innan vi satt oss i bilen för att åka hem mot Stockholm igen. 
 
En vecka har vi haft, så mysigt och fantastiskt härligt! Dagar med frisk luft och full fart. Både julfirande och jullov i fin kombination. Har hunnit glömma både dag och tid på dygnet under denna vecka. Philip har gjort några åka i barnbacken med slalomskidorna på. Jag och E har hunnit med ett par svängar i dom stora backarna också. Längskidor, pulka och skoter är annat som vi hunnit med. Så roligt att se Philip vara med på egna små skidor och jag längtar så tills vi alla tre kan ge oss ut i backarna och åka tillsammans:-) 
 
Bilresan hem gick faktiskt väldigt bra och här hemma möttes vi av ett par plusgrader och gröna gräsmattor. Vi har packat upp, startat tvättmaskin och kommit i ordning en aning. Imorgon är det i alla fall årets sista dag och självaste nyårsafton. Vi kommer avsluta 2013 och skåla in det nya året tillsammans med våra vänner Linda & Farzad. Ser fram emot morgondagen och ett fint avslut på detta år samtidigt som jag är förväntansfull över vad 2014 kommer att bjuda oss på!
 
 
 
 

Jul och fjäll

Tänk att vi fick en vit jul tillslut. Det krävdes dock en bilresa till fjälls för att få uppleva den vita julen. En mysig jul har det varit precis så som man önskar att julen ska vara. Tomten kom på besök och vilken tur att han hittade ända hit:-) 

Vi glider omkring här i underställ och långkalsonger, spenderar dagarna utomhus och ger oss på lite skidåkning. Även Philip testar på det här med skidor! Tid, dagar, jobb m.m har vi lyckats glömma för stunden och det är verkligen jätteskönt!! 








Tredje advent och lilla julafton

Vår helg har gått i rasande tempo och om få timmar så kliver vi in i ny vecka igen. En vecka kvar till julafton också. Här påbörjas sista arbetsveckan innan lite julledigt knackar på. Ledigheten är så otroligt efterlängtad och det ska bli så skönt att få tid till att andas lite och bara få vara tillsammans. 
 
Det tredje ljuset har vi hunnit tända också. Det gjorde vi i morse vid frukosten tillsammans med Philips farmor & Jan-Åke som varit på besök i helgen. Igår blev det en sväng på julmarknad på skansen. Kanske den mysigaste julmarknaden. Synd bara att vädret var regn och 5 plusgrader. Julkänslan NOLL om man tänkte på vädret. Vi passade även på att ha lite lilla julafton också. Julklappar, julgodis men skippade julmaten. Alla nöjda och glada! Philip fick en massa fint så som mick med stativ och headset, lego duplo brandstationen, en kaffebryggare till lilla köket och en emil myssa till sin byssa som han redan har. Jag och E fick en helt underbar pappelina matta och jag har nog gått och blivit lite kär i den ;-) 
 
Vi har även hunnit med allmänhetens åkning i ishallen. Philip snörade på sig skridskor för andra gången i sitt liv och idag var även Meja och henns familj med och åkte. Till en början ville herrn inte alls åka och sedan var det en liten bambi på hal is ;-)
 
 
Nu kallar sängen och det ska bli så skönt att krypa ner och sova känner jag. Behöver ladda batterierna nu inför sista veckan. Helgen har varit underbar på alla sätt och vis. Vi avrundade på bästa vis genom vår "obligatoriska" söndagsbastu tillsammans hela familjen. Jag har två kvällspass framför mig och sedan väntar en helg arbetshelg för min del. Sista rycket nu!
 
 
 
 
 
 

Lucia

Tänk vad alla högtider har fått en helt ny betydelse igen. När man var liten så var alla dessa högtidsdagar något man längtade efter och som betydde så mycket. Sedan kom en tid där, visst det betyder fortfarande mycket men på ett helt annat sätt. Nu är man tillbaka till det stora igen, som idag när det är Lucia-dagen.
 
Luciafirande på dagis. Finns det något sötare? Alla små söta barn som övat julsånger i veckor, tränat på var/hur dom ska sitta och längtat efter denna dag. Det är pirrigt och spännande! Det är STORT för en 2 åring att vara tomte, sitta framför alla mammor/pappor och sjunga. För att inte tala om det efterlängtade fikat som sker efteråt. Mysigt och stort för både stora och små tror jag visst. För visst dör man en aning när man ser just sin egna lilla älskling i tomtedräkt och är typ den sötaste tomten i hela världen♥
 
 
 

Skridskopremiär

Så äntligen, enligt pappan så fick Philip snöra på sig skridskor för första gången. Just i den stunden så undrar jag vem som var nöjdast, pappan eller Philip? Någon timme senare så var svaret enkelt, då var det Philip som var nöjdast. Han ville INTE åka hem från ishallen. Som en liten bambi på hal is gjorde han sitt livs första ispass ;-)
 
 
 
 
 

Ett dygn av egentid, mammatid, vänner och lyx!

Åh, vilken dygn jag har haft! Kom precis hem, mina grabbar hämtade upp mig på pendelstationen. Finns det något bättre än att komma hem till familjen. Till en överlycklig liten son som är helt utom sig av lycka när mamma kliver av pendeln!!? Hjärtat svämmar över!!
 
Man behöver det så mycket och det sker så sällan. Har jag ens sovit från min son på 2 1/2 år?? Näe, jag kan inte minnas att jag gjort det. Ett dygn inne i stan tillsammans med bästa tjejerna satte en rejäl guldkant på tillvaron. Incheckad på hotell, shopping, god mat och dryck och såklart med bästa sällskap! Kan det bli bättre? Jag har nog sällan njutit så mycket av och verkligen sugit i mig varenda minut av lyx och egentid. 
Shopping eller jag shoppade inte så mycket. Men en genom stan innan vi hittade det rätta lunchhaket. Tapas, sangria och vi fastnade några timmar i lunchstimmet. Lite vila, surr och något glas vin på hotellrummet innan vi gav oss ut på stan igen för en fördrink innan kvällens middag. Kvällens middag var inget mindre än asiatiskt julbord. Kan vara det mest fantastiska och godaste julbord jag någonsin ätit. Helt jäkla sagolikt! 
Toppade hela vistelsen inne i stan med att sova kvar med tjejerna på hotellet. Att krypa ner i en fluffig hotellsäng bland härliga kuddar med vetskapen om att man kommer få sova helt ostört hela natten igenom har aldrig varit så uppskattat. Ren och skär lyx och jag sov som en prinsessa! Några för få sömntimmar, men ack så skön sömn. Sammanhängande och djup sömn som i sig genererar i mer energi;-)
 
Rundade av i morse med en god hotellfrukost innan vi skiljdes åt. Tjejerna hoppade på tåget hem till Sundsvall och jag satte mig på pendeln hem till mina grabbar. Med ett leende på läpparna och ett laddat konto på flera sätt. 
 
 
Nu ska vi strax packa fikaväskan och skridskor. Familjetid och ispremiär får bli söndagens stora aktivitet. 
 

Buss och bibliotek

Tisdag och vi är lediga även idag. Skönt och lite lyxigt! Dock kan jag känna att det ibland är svårt att göra något ut av vissa lediga dagar så här mitt i veckan. E jobbar och det är trots allt bara en "vanlig" tisdag. Dagar som dessa så önskar jag ibland (lite väl ofta) att vi bodde närmare familj och vänner. Att spontant kunna hälsa på och träffa familj, släkt och vänner som också är lediga, jobbar skift, mammalediga osv.
 
Eftersom vi bara vara hemma igår så kände jag verkligen att idag "måste" vi göra något. Så det fick bli bussåkning till centrum för att gå på biblioteket. Spännande för en 2 1/2 åring som älskar allt som har med bussar att göra. Nästan så jag fick lite dåligt samvete av att vi inte åkt buss mer. Åkte lite under mammaledigheten, men då var han så liten. Philip var överlycklig och bussresan var verkligen en HIT! 
Jag själv har nog inte varit på ett bibliotek sedan jag gick i skolan. Än mindre besökt väsbys bibliotek. Det är så längesedan jag var på bibliotek så jag fick fråga hur allt går till med lån/lämning osv, haha ;-) 
 
Vi hade en jättemysig stund på biblioteket. kollade bland böcker, läste bok i kuddhörnan och åt frukt och slutligen fick vi med oss ett gäng böcker hem. Philip längtade mest efter bussresan hem igen och nu har mamman lovat att vi snart ska åka buss igen. Nästa gång vi ska till biblioteket. 
 
Varför har vi inte åkt mer buss innan? Sjukt smidigt faktiskt. Ungen älskar det! Varför har vi inte varit på biblioteket innan? Massa böcker, bara att välja vilka man vill läsa! Perfekt och en uppskattad aktivitet! Tummen upp!
 
 
 
 
 
 

Plankan

Måndag och här hemma har dagen tickat på i halvfart. Jag har varit risig i helgen och dom elaka bacillerna som däckade mig fredag och lördag visar sig nu vara förkylning. Idag är det ändå bättre, eller jag känner mig piggare. Men vi har kört på en lugn hemmadag. Jag är ledig enligt schema och Philip likaså. Så lugna aktiviteter tillsammans med en 2 1/2 åring blir vad det blir helt enkelt;-)
 
Målarfärg har varit en av aktiviteterna. När E kom hem så var han mer än välkommen och grabbarna körde ett litet "hemmapass" tillsammans. Plankan, det är bra grejer det!
 
 

1:a Advent

Tack November, Välkommen December! Första advent och vi har tänt det första ljuset, öppnat första paketet i kalendern och sett det första avsnittet av årets julkalender familjen hedenhös. Plusgrader ute och gröna gräsmattor är det enda som inte känns helt rätt just nu. Lite vitt vore inte helt fel nu.