FYRA MÅNADER

Idag fyller lilla hjärtat 4 månader!! Tänk att det har gått FYRA månader sedan den där torsdagen i maj med 11 veckor kvar till beräknad förlossning och endast 2 veckor kvar att arbeta innan graviditetspenning skulle börja gälla. (Trodde jag). Fyra månader och en hel sommar har passerat förbi oss. Vi har upplevt vår allra första sommar tillsammans med vårt lilla hjärta!! Den bästa sommaren någonsin!!
Även om vår prins fortfarande är mini mini jämfört med andra 4 månaders bebisar så kan vi inte säga annat än att lilla hjärtat växer så det knakar!! Med en vikt på ca.4 kg vid 4 månaders ålder så är lilla pyret på väg att bli stor. Vikten är en sak men en annan sak är allt runt omkring. Utvecklingen, herregud vad det går undan! Från att sova, äta, sova, äta och vara vaken stunder då lite nu och lite då till att börja skymta vissa rutiner, vara vaken flera timmar/halva dagar. Blicken har varit med länge nu men nu riktigt ser man hur han fäster blicken på saker och söker ögonkontakt med oss. Rätt som det är när man har en "djup" stund tillsammans avfyrar han världens underbaraste leende som gör att hjärtat smälter totalt. Och ler man till honom så får man ett leende tillbaka <3 Babygymmet är något som blivit allt populärare då djuren som tittar ner på honom börjar bli allt roligare att spana på. Vi märker också att rätt som det är så kommer det lite andra ljud från lilla gossen. Dessa ljud blir mer och mer för varje dag. Att ligga på mage går fortfarande bra och accepteras till en viss gräns enligt lilla gossen. Är han på humör så kan han ligga ganska länge och nu vid 4 månaders ålder hålla upp huvudet och titta rakt fram. Korta stunder lyckas han hålla så och spana frammåt innan lilla huvudet blir tungt och balansen svår att hålla;-) Vi har fortfarande en nöjd och glad bebis (oftast) här hemma men som samtidigt har lärt sig att säga ifrån och visar när han inte är nöjd. Mammans oro över om han kan gråta ordentligt har släppt, för visst kan vår lilla hjärtat vara ledsen och gråta;-) Det är hjärtskärande gråt och krokodiltårar som kommer. Men lilla herrn har ett annat skrik också, ett skrik som mer talar om att nu vill jag inte mer och är mer "argt" än ledsen. Tur att det inte är ofta dessa tårar visar sig för när dom kommer går mammans och pappans hjärtan i tu.
Vår lilla bebis har under dessa 4 månader gått från att ha legat mini mini mini och hjälplös i en kuvös till att vara en friskt och aktiv bebis. Helt otroligt, vilken resa! <3<3 Vi njuter av varje dag, varje minut och varje sekund som vi är tillsammans och försöker verkligen ta vara på tiden som är här och nu! Även om det ibland är svårt att förstå att den här tiden aldrig kommer igen <3 <3 <3
Mamma och pappa älskar dig vårt älskade goa lilla pyre <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback