Duktus

Ett steg frammåt, två steg bakåt. Eller??

Om det nu stämmer så kan vi behöva vänta oss flera steg bakåt. Vi får hoppas att det inte stämmer. För idag har vi tagit flera steg frammåt på neo. Det har varit ett himla tjat om duktus hit, duktus dit. För en månad sedan hade jag INTE en aning om vad en duktus över huvud taget var för något! Om det är någon av er som läser som inte vet vad en duktus är så kan jag skriva ett alldeles eget inlägg om den där duktusen. Om vad den har för funktion, vad det är för något och hur den kan påverka en liten känslig bebis. Det har pratats om denna duktus, hur den ser ut, att den är oförändrad, hur vida det påverkar vår son, operation m.m. Vi har pratat om något som är så stort som 0,2 mm men ändå kan det påverka hela kroppen på ett litet pyre.

Att den kan dröja veckor, månader eller upp till ett år för denna duktus att stänga sig har vi hört under resans. Om man nu inte opererar. Detta var lovorden för mindre än en vecka sedan. Idag gjordes ett nytt ultraljud och hör å häpna. Duktus är stängd, borta, finito!! Det var magiskt att får höra det från doktorn. Vår son mår bra och hans blodflöden är inte påverkade. En stor och tung sten lämnade våra hjärtan!! Helt otroligt;-)

Nu lämnar vi ordet duktus bakom oss. Vill aldrig mer höra talas om denna duktus.



Vi smet iväg en snabbis till Stinsens köpcentrum idag för att hitta kläder som lilleman kommer kunna ha i början. Aldrig har jag vell trott att det ska vara så svårt att hitta kläder till prematurbarn. Näst intill omöjligt! Och hittar man några så finns dem i antingen blått eller rosa. Noll variation och dessutom svindyra! Dom klädbutiker som har från strl.40 är kappahl och polarn o pyret. Vi lyckades hitta lite kläder åt lilleman där i strl.40 och 44. Dom ser jättestora ut just nu. Men vårt lilla pyre växer och kläderna går ju faktiskt att vika upp. Han har även fått lite kläder i strl.38. Så något plagg ska vell kunna passa när den stora dagen är kommen. Nu villa mamman hem och få tvätta upp alla kläder så dom är redo att användas.


Kommentarer
Postat av: Linda

Härligt att inte behöva oroa sig för duktusen. Goda nyheter.:)



Vilka fina kläder du har köpt, helt i min smak.:)Sigge hade den svart-vita bodyn, svarta byxorna och grodpyamasen.:) Praktiskt med omlottbodysar också.

2011-06-07 @ 14:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback