Noah 9 månader

Idag 9 månader gammal. Lika länge utanför magen som innanför. Eller inte, han kom ju faktiskt ut några veckor tidigare. Så den tiden har vi redan passerat. Men just 9 månader är lite speciellt, eller? 
 
Jag har nog svårt att förstå att vår lilla Noah inte längre är någon minibebis. Tanken slog mig häromdagen på öppna förskolan när en 6 veckors bebis gjorde premiär och Noah for runt längs med golvet som värsta veteranen. Herregud! Han var ju nyss så pluttlig, liten, sov, ammade, sov och bara låg stilla och såg allmänt go ut. Samtidigt är varje dag, varje framsteg och varenda liten stund som han upptäcker världen på sitt sätt helt magiskt. Att få vara med om detta igen är helt underbart. Allt blir på ett sätt lite roligare ju äldre han blir. Blandade känslor, försöker verkligen njuta. Vid varje amningstillfälle nu så njuter jag och slås av tanken "tänk om det är sista gången", "Den här tiden kommer inte igen". 
 
Så här vid 9 månaders ålder så gör Noah en massa saker. Mest av allt så älskar han att ställa sig, han ställer sig mot allt just nu. Då menar jag ALLT! Han ställer sig, men kommer inte ner så då trillar han. Upp igen, eller så gör det lite ont och tårar kommer. Men sedan upp igen. Så håller vi på om dagarna. Klättrar och klättrar. Just idag på 9 månadersdagen så hittade han även trappan för första gången. Lyckades klättra uppför första trappsteget. Så nu är det inte långt borta till vi får sätta upp grinden nere också. Han har övat ett tag på att krypa ordentligt på alla fyra. Men idag så fick han till det och kröp en längre sträcka utan att dra sig fram så som han brukar göra. Kanske lossnade det på riktigt idag? 
Aptiten är det inte heller något fel på. Han äter frukost, mellis, lunch, middag och ammar ibland på dagtid, vissa dagar inte alls dagtid. Men ammar fortfarande varje kväll och en gång på natten. Gillar när maten är i lite små bitar och gärna så han kan pilla i sig själv. Har druckit välling nu några kvällar i rad. Så förhoppningsvis så går vällingen hem nu och vi sover lite bättre om natten kanske? :-)
 
En god och glad kille med myror i rumpan. Älskar att utforska omvärlden och det bästa som finns är nog brorsan när han busar. Sover två gånger om dagen och när vi är utomhus så ÄLSKAR han att gunga. Skrattar så han kiknar då. 
 
 
 
Älskade goa underbara lilla bustroll!! Som vi älskar dig!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback