Pulled Pork

Här måste jag lagra/dela receptet på kvällens middag. Det blev ju så gott!
 Så otroligt smarrigt och enkelt att göra (bortsett från tiden i ugnen då).
 
Recept som jag använt mig av är:
* ca 1 kg fläskkarré
* flingsalt
* peppar
* chilipulver
* 2 gula lökar
* 2 vitlöksklyftor
* Barbequesås med rökig smak 
 
Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilipulver runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Häll barbequesåsen över köttet. På med locket och in i ugnen 120 grader 5-6 timmar. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt i sär så är det färdigt. Det ska vara mört! Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan. Här kan man välja om man vill blanda det rivna köttet med barbequesåsen och löken eller om man som jag gjorde denna gång. Tog upp köttet, hällde bort sås och lök för att sedan lägga tillbaka köttet i grytan och riva i sär det. 
 
Kvällens pulled pork serverades med diverse tillbehör, såser och pitabröd. 
 
Ska tillägga att även Philip åt ikväll som annars petar i det mesta. Men nästan ett helt pitabröd med massa fyllning slank ner i den lilla magen. Bara det är ett gott betyg ;-)
 

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback