Banan & Kolapaj

Fick till en så underbart god och smarrig paj till gårdagskvällens tupperware party. Därför så måste jag bara dela med mig av receptet till er som läser samt föreviga det för min egen skull. För detta kommer garanterat att bakas fler gånger;-)
 
Tyvärr fotade jag aldrig pajen när den var färdig innan den serverades. Men här kommer receptet!
 
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 200 g digestivekex ca 14 st.
  • 80 g smält smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 skivade bananer
Börja med att lägga burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten. Låt sedan burken koka i ca.3 timmar. Desto längre den kokar ju tjockare blir kolakrämen. Se till att burken hela tiden är täckt med vatten under kokningen. Fyll på vatten efterhand.
 
När burken kokat klart så kyl den i ett vattenbad och under tiden kan du göra digestivekexbotten. Smula kexen gärna i matberedare/mixer. Smält smöret och blanda samman med kexsmulorna. Tryck ut degen i en pajform. Gräddan pajskalet ca.10 min i ugn 200 grader. Låt svalna.
 
Öppna burken med kolakräm och bred över kexbotten. Skiva banerna och lägg på. Bred sedan ut vispad grädde och avsluta med att dekorera med riven choklad.
 
Klar att avnjutas!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback