Vinterfint

Efter frukost i morse så packade familjen Örnberg in sig i bilen och styrde mot Arvika igen. Det blev en riktig snabbvisit den här gången. Här hemma tog vi tag i dagen och kurerade. Eller rättare sagt E har kurerat sig eftersom han är risig. Alvedon och filt i soffan är vad som har varit prio från pappans sida idag. Jag är lite rädd att Philip ska bli smittad av denna förkylning så jag har infört ett litet "Philip förbud" för pappan. Lite jobbigt för både pappan, Philip och mamman. Eftersom att det har varit härligt och friskt höstväder idag så packade jag ner lilleman i vagnen, lämnade E i soffan och tog en skön promenad.
När vi kom tillbaka så passade lilla herrn på att fortsätta sova i vagnen ytterliggare någon timme. Så under tiden han sov i vagnen ute så tog jag tag i (egentligen nästa helgs projekt) att städa undan sommaren i trädgården. För att få plats med allt behövdes förrådet först städas och sedan åkte sommarmöbler, blomkrukor m.m undan för den här säsongen. Även gräsmattan fick bli klippt, för kanske den sista gången?
Även inomhus hann mamman med att flänga runt. Dra ett varv med dammsugaren, städa undan alla framdragna sängar, täcken, kuddar och tvätta upp alla lakan. Innan det var klart så var även ett bullbak igång. Men då mina vänner fick pappan i huset rycka in. Jag har misslyckats totalt tidigare gånger jag försökt mig på bullbak. Vet inte vad jag gjort för fel. Men nu gissar jag på att det är degen som jag misslyckats med redan från början. För nu stod E för själva degen och jag för själva bullarna. Titta så bra det blev!
Krafterna och energin började ta slut mot slutet av bakning och middagslagning. Men det blev som ni ser riktigt fina bullar, en god middag och lilla herrn i huset hann med att bada också. Nu är familjen samlad i soffan. Liten sover och mamman å pappan ska nu dricka te och mumsa bullar. Vilken dag å vilken helg! Nu laddar vi batterier och samlar krafter inför kommande vecka. Som en trevlig avslutning på den här kvällen och helgen bjuder jag på en bild på finaste Philip och hans fina stor-kusin Gustav.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback