Det går uppåt, frammåt, bakåt och neråt

Häromdagen var lyckan total över att få sondmata sitt barn igen. Rutiner har skapats och lilla Philip styr nu mammas och pappas liv dygnet runt. Eller inte hela dygnet. Nattetid så får vi sova medan sköterskorna tar hand om vår prins. Men från 07:00 - 24:00 styr han oss;-) Så kommer det förhoppningsvis att vara nu tills att han flyttar in till oss. Det var ett STORT framsteg att få sondmata igen och det är med GLÄDJE varje måltid. <3<3<3

Philips duktus är fortfarande öppen och han behöver hjälp av cpap:en för att trycka ner luft i sina lungor. Han har fått lov att ha cpap i sängen, men utan då han sitter hos mamma och pappa. Sista dagarna har han dippat även hos mamma och pappa. En stund utan cpap och sedan har han tvingats ta på den igen. Igår var en rätt jobbig dag för vår lilla kille och idag är det ännu jobbigare. Vi klarade precis matningstiden utan imorse innan det blev jobbigt och sedan tog det rätt lång tid innan han återhämtade sig. Så idag har cpap varit på hela tiden. Det har även varit lite jobbigt att vara utaför sängen en längre tid idag. Såklart känns det i våra föräldrahjärtan och det känns jobbigt att inte kunna göra något. Läkarna säger att detta är helt NORMALT att dom svänger när dom är så här små. Ena dagen kan vara hur stabil som helst och nästa dag jätte jobbig. Men som förälder så blir man lätt knäpp i huvudet av sitta och lyssna på det evigt plingande ljudet, stirra på skärmen och siffrorna som hoppar upp och ner hej vilt! Extra jobbigt blir det när det tidigare varit så stabilt! Det plingande ljudet ekar sig fast i huvudet och plingar fast man inte befinner sig i salen. Ännu värre är det när läkarna har rondering och vi föräldrar behöver ha hörselkåpor på oss. Då hör man ingenting! Så då har man fullt upp med att titta på skärmen! Detta gör mig GALEN!

Nu hoppas vi att det var en dålig dag idag helt enkelt och kanske påverkade det att det idag har varit lite stökigt och rörigt i salen. Vi hoppas på en lugnare kväll och framförallt en lugnare och bättre morgondag!

Om vi ska ta fram något BRA och positivt från denna tisdag så kan vi göra en notis om att Philip ökar fint i vikt och klarar bytet från kuvös till värmesäng galant. Han håller temperaturen jättefint och värmen i sängen sänks hela tiden. Snart är han nog inte vid behov av värmesäng över huvud taget! SKÖNT!


Just nu sitter E och matar och jag passade på att smyga in och ta en alldeles färsk bild.



Hjärtat med hela utstyrseln på. Nappen har han också lyckats få rum med. Nappen är jätte jätte god, speciellt strax innan mat.



Kommentarer
Postat av: Jessica Lundgren

Precis som läkarna säger så är det jättevanligt att dom har sämre och bättre dagar så var det för Agnes också. Men ett tips ser ni som föräldrar att han blir sämre och sämre (trots allt ni som känner honom bäst) så begär att dom tar en CRP på honom om det inte är gjort. Det är ett infektionsprov. Hellre att man tar det en gång för mycket än en gång för lite. Lättare för dessa små att återhänmta sig från en infektion om de får behandling tidigt.

Kraam Super sött kort på lilleman.

2011-05-24 @ 21:42:19
Postat av: Frida

Det är starkt av dig att skriva och du gör det så bra! Tänker på dig Emmelie! Kram

Postat av: Albin

Hej hej :D Väldigt snygg blogg! :D



Hur mår du då? :)

2011-05-24 @ 22:39:46
URL: http://nallou.blogg.se/
Postat av: Frida

Det är starkt av dig att skriva och du gör det så bra! Tänker på dig Emmelie! Kram

2011-05-24 @ 22:41:15
URL: http://fridanygren.blogspot.com/
Postat av: Caroline

Hej, vilken fin blogg du har :)



Jag har en liten tjänst att be dig om.

Jag är i final i Airtours fototävling och behöver din hjälp! Jag skulle verkligen uppskatta om du ville gå in och rösta på mitt foto, "Hej Manhattan". Det är lätt som en plätt och tar mindre än en minut. Lämnar du en kommentar kan du själv vinna 10.000 kr i presentkort hos just Airtours.



Det tar mindre än en minut och är lätt som en plätt.



Rösta här: https://apps.facebook.com/airtours-foto/?new=1&p=photo&id=380



Tack på förhand!

2011-05-24 @ 22:49:46
URL: http://hejmanhattan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Underbaraste lilla Pyre. Snart kommer mormor o morfar, längtar!!

2011-05-25 @ 11:01:36
Postat av: Matilda

Hej Emmelie !

Åh vad söt han är er lilla prins, och duktig och stark, ni är suveräna hela familjen. Varm kram från din kollega Ewa med familj

2011-05-28 @ 16:25:38
URL: http://ashleylover.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback