10 Januari 2011

Om exakt en månad så är det äntligen dax för det efterlängtade ultraljudet. Nämligen den 10 februari. Ett datum som vi gått och längtat efter väldigt väldigt länge! I dagsläget så har jag ännu inga förväntningar, ingen nervositet eller så. Längtar mest som ett tok efter att få se att allt är på riktigt! Känns som att efter den dagen, då kommer allt att vara på riktigt! <3

Fram tills dess så hoppas jag att veckorna tickar på lite fortare. Och visst går det frammåt för att vi är nu inne i vecka 14 och på onsdag så kliver vi in i vecka 15.


Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

 

 

För övrigt så har jag nu gjort mitt sista arbetspass som flygplatsbrandman på väldigt länge. Konstig tanke att det kommer att dröja minst 1 1/2 år innan jag är tillbaka på mitt vanliga skift igen och utför mina vanliga arbetsuppgifter igen. Detta med blandade känslor just nu. Jag kommer att fortsätta arbeta som vanligt fast med andra arbetsuppgifter och nu i Januari med ett annat skift. I Januari nu så innebär det även lite förändrade arbetstider också. Något som jag inte alls är så där överlycklig över om jag ska vara helt ärlig;-) Men, jag vill arbeta och det finns behov så då är det bara att bita i det sura äpplet. Efter Januari så får vi se vad som händer och sker, just nu tar jag en månad i taget.

 

Har i alla fall en skön start på mina förändrade arbetstider. Denna vecka så är det endast torsdagen som skall ägnas åt jobb. Så denna vecka är det inte det minsta lilla synd om mig;-) Känns skönt att få några lediga dagar att ägna sig åt att pyssla här hemma. Det finns en hel del att göra! Idag städas julen bort och dom nyinköpta lamporna plockas fram. Klockan 13.30 så kommer även anticimex och gör ett besök. Dem skall besiktiga huset, något som ingick tydligen när man tecknade husförsäkringen.

I övrigt så spritter det faktiskt lite vårkänslor i kroppen. 3 grader varmt ute och solen glimtar fram. Även om det bara är tillfälligt och det i nästa sekund kan vräka ner en halv meter snö eller varför inte frysa på nu så det blir endast isgator ute så är det lite mysigt eller det ger i alla fall hopp om att det kommer att bli ljusare och det kommer att så småningom bli vår!


Detta var nog allt för idag;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback